Τετάρτη 29 Ιουνίου 2016

Κεραμίδα από Σουλτς: «Λάθος τα εθνικά συμφέροντα!»


schulz_martin2

Η Ευρώπη δεν μπορεί να λειτουργήσει εάν οι εθνικές κυβερνήσεις συνεχίσουν να δίνουν προτεραιότητα στα εθνικά τους συμφέροντα, είναι ο λάθος δρόμος, είπε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σε συνέντευξή στο δημόσιο γερμανικό ραδιόφωνο (Deutschlandfunk, DLF). Ο Μάρτιν Σούλτς επέκρινε επίσης τους Ευρωπαίους υπερθενικιστές, όπως ο Νάιτζελ Φάρατζ, οι οποίοι πολιτεύονται με ρατσιστικά συνθήματα.

Για το βρετανικό δημοψήφισμα είπε: «Δεν είμαι οργισμένος. Είμαι λυπημένος. Θα επιθυμούσα ένα διαφορετικό αποτέλεσμα. Περισσότερο με συγκινεί το γεγονός ότι η νεώτερη γενιά ψήφισε με ποσοστό πάνω από 75% υπέρ της παραμονής της Βρετανίας στην Ε.Ε., αλλά βλέπουν ότι η χώρα τους θέλει να αποχωρήσει». Εν τούτοις, «το αποτέλεσμα πρέπει να γίνει σεβαστό, είναι το αποτέλεσμα της λαϊκής βούλησης. Είναι σαφέστατο ότι η πλειοψηφία ψήφισε υπέρ της εξόδου. Αυτό όμως δεν αλλάζει το γεγονός ότι βρίσκω υπέροχο το γεγονός ότι η νέα γενιά βλέπει το μέλλον της στην Ε.Ε. και δεν θα εκπλαγείτε βέβαια αν σας πω ότι η καρδιά μου χτυπά γι αυτήν και όχι για τον Νάιτζελ Φάραντζ ή τον Μπόρις Τζόνσον».
Ο πρόεδρος του Ε.Κ διευκρίνισε όμως ότι «αν στην πολιτική θυμώνεις με κάποιον άλλον ο οποίος υποστηρίζει μιαν άλλη άποψη δε σημαίνει ότι καταδικάζεις ολόκληρο το λαό του. Ο υπερθνικιστής Νάιτζελ Φάραντζ, ένας εκ των εκπροσώπων της Βρετανίας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, χρησιμοποιεί ρατσιστικά συνθήματα και έχει ανάλογες απόψεις, οι οποίες υποδαυλίζουν το μίσος κατά πολιτών της Ε.Ε στη Μ. Βρετανία όπως λ.χ. των Πολωνών, ε, τότε θα αντιταχθώ».
Για το μέλλον της Ευρώπης ο Mάρτιν Σούλτς δήλωσε στη συνέντευξή του: «Χρειαζόμαστε μια πιο στενή συνεργασία, μια πιο ομοιογενή πολιτική εντός της Ε.Ε. και όχι αυτό που γίνεται τώρα, δηλαδή να διχαζόμαστε….. Η Ευρώπη των εθνικών κρατών, των εθνικών κυβερνήσεων, οι οποίες λένε ότι τα συμφέροντα της χώρας μου είναι πιο σημαντικά και όχι το κοινό ευρωπαϊκό συμφέρον, είναι ακριβώς η άποψη η οποία πλειοψήφισε στην Μ. Βρετανία. Αν ακολουθήσουμε αυτόν τον δρόμο, της υπερίσχυσης του εθνικού έναντι της κοινής ιδέας, τότε θα αποτύχουμε. Είναι ο λάθος δρόμος. Να επαναλάβω όμως για μια ακόμα φορά ότι δεν εννοώ ότι εμείς τα κάνουμε όλα σωστά. Το αντίθετο! Ανήκω σε αυτούς οι οποίοι ζητούν εδώ και χρόνια να γίνουν εκτεταμένες μεταρρυθμίσεις. Πρέπει να γίνει αυτοκριτική και στα όργανα της Κοινότητας για όσα πράττουν λάθος».
Ο Μάρτιν Σούλτς υπεραμύνθηκε της εκλογής του Ζαν-Κλοντ Γιουνέρ ως προέδρου της Κομισιόν: «Kατάφερε να μην αποσταθεροποιηθεί το ευρώ και έκανε πολύ καλή δουλειά, ιδίως σε ό,τι αφορά στην κοινωνική διάσταση της Ευρώπης, την σταθεροποίηση της χρηματοπιστωτικής αγοράς, την αντιμετώπιση των συνεπειών της χρηματοπιστωτικής κρίσης. Γι αυτό και είμαι βέβαιος ότι δεν ήταν λάθος η εκλογή του».
hellasforce.com

1 σχόλιο:

  1. Δέν μάς λέει ο ανεκδιήγητος Σούλτς ότι οι γηγενείς Άγγλοι ψήφισαν κατά 70% έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Αντίθετα οι έχοντες δικαίωμα ψήφου Πακιστανοί, Ινδοί κλπ μουσουλμάνοι ψήφισαν παραμονή σέ ποσοστό 70%. Δηλαδή παρά λίγο
    αριθμό ψήφων οι ξένοι θα αποφάσιζαν γιά τούς ντόπιους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.