Δευτέρα 25 Ιουλίου 2016

Όταν οι "αλήτες", διδάσκουν ιστορία. Ανασκόπηση της πορείας Ελευθερίας - μνήμης Ισαάκ Σολωμού. Βερολίνο Λευκωσία 2016. Απλά επικό.



Τη στιγμή που νεο"Έλληνες" (σε Ελλάδα και Κύπρο) 
απολαμβάνουν καφέδες και μπάνια στις παραλίες,
μη έχοντας με τι να ασχοληθούν κυνηγούν pokemon στους δρόμους,
ταΐζουν λαθροεποίκους για να αισθανθούν φιλάνθρωποι,
μοιρολατρικά ασχολούνται μόνον με το πόσο θα περικοπεί η σύνταξη τους και πόσος θα είναι ο ΕΝΦΙΑ φέτος,
ξαπλωμένοι στον καναπέ τους διαβάζουν προφητείες,


κάποιοι μηχανόβιοι, κάποιοι "αλήτες", έγραψαν και γράφουν ΙΣΤΟΡΙΑ.
Αφιέρωσαν ήδη 10 ημέρες για να μεταφέρουν με τις μοτοσικλέτες τους από το Βερολίνο μέχρι την Αθήνα (και σε λίγο και στην Κύπρο μέχρι το οδόφραγμα στην κατεχόμενη Λευκωσία) την μνήμη τηςθυσίας των εθνομαρτύρων μας Τάσου Ισαάκ και Σολωμού Σολωμού.
Ως δάσκαλοι πάντα πιστεύαμε στους "άτακτους" μαθητές. Ξέρουμε ότι αν καταφέρεις να τους ευαισθητοποιήσεις, απογειώνονται, σε εκπλήσσουν. Κυριολεκτικά "γράφουν ιστορία". 
Πολύ σημαντικότερη από αυτή που γράφουν οι προβλέψιμοι "υπάκουοι" μαθητές.


Επιλέξαμε μερικά βίντεο και άφθονες φωτογραφίες να σας προβάλουμε από την όμορφη αυτή αγωνιστική δράση ενάντια στον ραγιαδισμό και την υποτέλεια, ενάντια στην αποδοχή του "τετελεσμένου".
Υψώνουμε κι εμείς την φωνή μας με τον ήχο των μοτοσικλετών, με τα ελληνόπουλα της Κύπρου. Φωνάζουμε κι εμείς και απαιτούμε:
Να τιμωρηθούν επί τέλους, 20 χρόνια μετά,  οι δολοφόνοι των Τάσου Ισαάκ και Σολωμού Σολωμού (Ερντογάν, δώσε μας τους δολοφόνους Ισαάκ και Σολωμού, για να πάρεις τους οκτώ !)
Να αποχωρήσει επί τέλους ο τουρκικός στρατός κατοχής από την Κύπρο.
ΔΕΝ ανεχόμαστε μια ευρωπαϊκή πρωτεύουσα, η μόνη, η τελευταία στον κόσμο, να είναι μοιρασμένη στα δυο
Κύπρος ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ.

Τα λόγια είναι περιττά. Αφήνουμε τις εικόνες και τα επικά βίντεο, τον καθαρό λόγο των διοργανωτών και τον ήχο από τις μηχανές να μιλήσουν.
Χαστούκι στον καθωσπρεπισμό όλων μας :
Ακούστε τον:
http://opaidagogos.blogspot.gr/2016/07/2016.html#more

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.