Δευτέρα 25 Ιουλίου 2016

ΑΓΡΙΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΔΙΑΛΥΕΙ ΤΑ ΣΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΚΟΜΑΝΤΟΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

Turkish-Soldier-turk-askeri-sat-sas-komando-resimleri

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Μια άλλη σημαντική παρενέργεια του τουρκικού αποτυχόντος πραξικοπήματος είναι ότι έχει επέλθει κλίμα διάλυσης στα σώματα των Κομάντος σε όλη την Τουρκία, καθώς σημαντικό μέρος τους είχε ταχτεί υπέρ των πραξικοπηματιών και όπως είναι γνωστό επίλεκτη μονάδα 24 κομάντος είχε επιχειρήσει να δολοφονήσει τον Ερντογάν και την οικογένεια του.

Σύμφωνα με το τουρκικό κανάλι CNNTürk, στα σώματα των Τούρκων κομάντος περίπου το 24%, δηλαδή ένας στους τέσσερεις κομάντο σαν άκρως φιλοκεμαλικοί είχε πάρει ενεργό μέρος υπέρ του πραξικοπήματος, γεγονός που καθιστά πλέον το σώμα σαν το πιο αφερέγγυο στις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις με όλες τις συνέπειες αυτής της εξέλιξης.
Το ότι υπάρχει κάποιο αρνητικό κλίμα στους Τούρκους κομάντος όπως τώρα αναφέρεται, το είχε αντιληφτεί ο ίδιος ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου, στρατηγός Χουλουσί Ακάρ, από τον περασμένο Φεβρουάριο όταν είχε παρακολουθήσει ασκήσεις κομάντος των γνωστών μονάδων SAT και SAS, αλλά δεν είδε δώσει προέκταση στο θέμα.
Η μεγάλη εκκαθάριση που γίνεται τώρα έχει ουσιαστικά διαλύσει το σώμα και όπως εκτιμούν στρατιωτικοί παρατηρητές, θα πάρει πολύς χρόνο για να επανέρθει στην πρότερα του κατάσταση και αν ποτέ γίνει αυτό με τις νέες συνθήκες που έχουν επικρατήσει.
Αυτό ας το έχουν υπόψη εκεί στην Αθήνα.
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.