Σάββατο 16 Ιουλίου 2016

Πραξικόπημα στην Τουρκία: Τουρκικό Ελικόπτερο προσγειώθηκε στην Αλεξανδρούπολη!-Επιστρέφεται το ελικόπτερο - Εξετάζεται το άσυλο-Τσαβούσογλου: Ζητά την άμεση έκδοση των οκτώ επιβαινόντων του τουρκικού ελικοπτέρου

Image


Της ΙΩΑΝΝΑΣ ΗΛΙΑΔΗ
Ο ΥΠΕΞ της Τουρκίας ζήτησε την έκδοση των στρατιωτικών που προσγειώθηκαν στην Αλεξανδρούπολη λέγοντας:  "Οκτώ προδότες έφυγαν στην Ελλάδα. Να παραδοθούν οι στρατιώτες στη χώρα μας αμέσως".
Την είδηση της προσγείωσης ελικοπτέρου στην Αλεξανδρούπολη αποκάλυψε πρώτο το Onalert.gr, αναφέροντας:
 Τουρκικό ελικόπτερο με 8 άτομα προσγειώθηκε στην Αλεξανδρούπολη.

Το ελικόπτερο ανήκει στην τουρκική Αστυνομία. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες εξέπεμψε κατάσταση κινδύνου στις 11:45' το πρωί και προσγειώθηκε στην Αλεξανδρούπολη στις 11:51.
Σύμφωνα με πληροφορίες, επιβάτες του είναι επτά στρατιωτικοί  και ένας πολίτης. Είναι χαρακτηριστικό ότι έχουν "ξηλώσει" τους βαθμούς τους από τις στολές κι έτσι είναι άγνωστο ακόμα ποιοι είναι και τι βαθμό έχουν.
Είναι πιθανό να πρόκειται για άτομα που αυτομόλησαν. Στο αεροδρόμιο έχει σπεύσει η Αστυνομία, ενώ πάνω από το χώρο πετάει ζεύγος μαχητικών F-16 για εναέρια υποστήριξη.
Του περιστατικού επιλαμβάνεται το υπουργείο Εξωτερικών.
Εκτιμάται ότι θα συλληφθούν και εφόσον ζητήσουν πολιτικό άσυλο θα ακολουθούν πολιτικές διαδικασίες. 

Αλεξανδρούπολη: Επιστρέφεται το ελικόπτερο - Εξετάζεται το άσυλο
Image

 Αναφορικά με το περιστατικό προσγείωσης τουρκικού στρατιωτικού ελικοπτέρου τύπου Black Hawk στο αεροδρόμιο Αλεξανδρουπόλεως στις 1151 της 16/7, σύμφωνα με πληροφορίες από πηγές του ΓΕΕΘΑ,  προγραμματίζεται η άμεση επιστροφή του στην Τουρκία και η εξέταση από τις αρμόδιες αρχές αιτημάτων ασύλου των επιβαινόντων σε αυτό.

Τσαβούσογλου: Ζητά την άμεση έκδοση των οκτώ επιβαινόντων του τουρκικού ελικοπτέρου

Image

 «Ζητήσαμε την άμεση έκδοση των οκτώ προδοτών, οι οποίοι έχουν καταφύγει με ελικόπτερο στην Ελλάδα», αναφέρει σε μήνυμά του στο Twitter ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου.
Τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης μετέδιδαν εδώ και λίγη ώρα την πληροφορία περί προσγείωσης τουρκικού ελικοπτέρου στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης, που μετέφερε επτά ένστολους και έναν πολίτη.
onalert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.