Πέμπτη, 7 Ιουλίου 2016

Ρώσος αντιπρόσωπος στο ΝΑΤΟ: «Πρόκληση πολέμου η ενίσχυση της Δύσης στα ρωσικά σύνορα»


Ρώσος αντιπρόσωπος στο ΝΑΤΟ: «Πρόκληση πολέμου η ενίσχυση της Δύσης στα ρωσικά σύνορα»

Διάσκεψη θα πραγματοποιηθεί μεταξύ της Ρωσίας και του ΝΑΤΟ, με την προϋπόθεση ενός σοβαρού διαλόγου σε σχέση με τις ενισχυμένες δραστηριότητες του ΝΑΤΟ κατά μήκος των ρωσικών συνόρων.
Αυτό δήλωσε ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Ρωσίας στο ΝΑΤΟ, Αλεξάντερ Γκρούσκο.
Οι διαβουλεύσεις σχετικά με την πραγματοποίηση μιας τακτικής συνόδου Ρωσίας- ΝΑΤΟ έχει ολοκληρωθεί. Η διάσκεψη έχει προγραμματισθεί για τις 13 Ιουλίου και η μεγαλύτερη προσοχή εστιάζεται στην στρατιωτική ασφάλεια, υπό το φως των αποφάσεων αυτών προετοιμάζεται η σύνοδος κορυφής του ΝΑΤΟ στη Βαρσοβία.
«Ελπίζουμε σε μια τίμια και σοβαρή συζήτηση, ειδικά σε θέματα που σχετίζονται με την αυξημένη δραστηριότητα του ΝΑΤΟ κατά μήκος των ρωσικών συνόρων και τις επιπτώσεις της στην ασφάλεια και τη σταθερότητα στην Ευρώπη γενικά, αλλά, και στις επιμέρους περιφέρειες της. Επιπλέον, για να συνεχίσουμε από την προηγούμενη συνεδρίαση ξεκινήσαμε μια ανταλλαγή απόψεων σχετικά με την κατάσταση στην Ουκρανία και το Αφγανιστάν», δήλωσε ο Γκρούσκο, όπως αναφέρει το Σπούτνικ.
Η Ρωσία θα επιταχύνει τις απαντήσεις της στο ΝΑΤΟ, με την ενίσχυση των ναυτικών δυνάμεων της στη Μαύρη Θάλασσα, για να κρατήσει την ισορροπία δυνάμεων στην περιοχή που έχει διαταραχθεί, είπε ο Γκρούσκο σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Κομμερσάντ».
Ο Γκρούσκο τόνισε ότι η Ρωσία πάντα υποστήριζε ότι η περιοχή της Μαύρης Θάλασσας παραμένει πεδίο συνεργασίας.
«Τώρα ανησυχούμε για τις αυξημένες δραστηριότητες, ιδιαίτερα των ναυτικών δυνάμεων των Ηνωμένων Πολιτειών, που τακτικά πλέουν στη Μαύρη Θάλασσα», δήλωσε ο Μόνιμος Αντιπρόεδρος.
«Θα απαντήσουμε με ένα επιθετικό πρόγραμμα. Στο ΝΑΤΟ πρέπει να καταλάβουν ότι πρόκειται για μια πρόκληση πολέμου, και ότι όλα αυτά τα μέτρα μπορεί να οδηγήσουν σε αντίθετο αποτέλεσμα, αφού όλοι οι λογικοί άνθρωποι (ειδικά στο Στρατό), αντιλαμβανόμαστε ότι θα δώσουμε, ασφαλώς, στρατιωτική-τεχνική απάντηση. Εμείς θα κάνουμε ό, τι είναι απαραίτητο προκειμένου να ενισχύσουμε την άμυνά μας», δήλωσε ο Γκρούσκο.
echedoros-a.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.