Πέμπτη 7 Ιουλίου 2016

ΓΙΑΤΙ ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟ ΡΩΣΙΚΟ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟΦΟΡΟ ΣΤΗΝ Α. ΜΕΣΟΓΕΙΟ


563496_cover_mainslider_big

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Το μεγαλύτερο ρωσικό αεροπλανοφόρο, Admiral Kuznetsov, έρχεται στην ανατολική Μεσόγειο για να αναλάβει δράση, όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά τα τουρκικά ΜΜΕ.

Η ναυαρχίδα του ρώσικου στόλου με δύναμη 41 πολεμικών αεροσκαφών και 18 πολεμικών ελικοπτέρων, αναμένεται να αφιχθεί στην ανατολική Μεσόγειο για να μετάσχει στις πολεμικές επιχειρήσεις στην Συρία, γεγονός που ανεβάζει στα ύψη το θερμόμετρο στην ήδη εύφλεκτη αυτή περιοχή της ανατολικής Μεσογείου.
Το Kuznetsov είναι εφοδιασμένο με πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς και η αποστολή του θα είναι να στηρίξει τις ρωσικές δυνάμεις στην Λαττάκεια και στην αεροπορική βάση των Ρώσων στην περιοχή Hummus, στην βορειοδυτική Συρία.
Οι πληροφορίες που έρχονται από την τουρκική πλευρά, κάνουν λόγο για ενεργό συμμέτοχη στις πολεμικές επιχειρήσεις με ότι αυτό συνεπάγεται για τις πολύ ευαίσθητες ισορροπίες στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου, όπου εκτυλίσσεται παράλληλα και ένας ειδικός πόλεμος των ενεργειακών αγωγών που εμπλέκουν τις χώρες Κύπρο, Αίγυπτο, Ισραήλ και Τουρκία.
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφων-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.