Τρίτη 19 Ιουλίου 2016

ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΤΟΥ ΙΝΤΖΙΡΛΙΚ, ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ Η ΑΓΚΥΡΑ, ΟΡΓΑΝΩΣΑΝ ΤΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ!!!


incirlikte_abd_lilerle_12_sir_toplanti_h112195_76e1f

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Σοβαρότατη καταγγελία που προδιαγράφει μεγάλη κρίση στις αμερικανοτουρκικές σχέσεις, εξαπολύει η φιλοκυβερνητική και του στενού παραβάλλοντος του Ερντογάν τουρκική εφημερίδα, Yeni Şafak, με τον ισχυρισμό ότι υπάρχουν αποδείξεις πως η βάση του Ιντζιρλίκ ήταν το κέντρο οργάνωσης του πραξικοπήματος.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες της τουρκικής εφημερίδας, ο αντιστράτηγος Hasan Polat, διοικητής της 39ης τεθωρακισμένης ταξιαρχίας, είχε πριν από την έκρηξη του πραξικοπήματος 12 μυστικές συναντήσεις με Αμερικανούς στρατιωτικούς στην αεροπορική βάση του Ιντζιρλίκ, με προφανές το περιεχόμενο αυτών των συναντήσεων.
Όπως υποστηρίζει η τουρκική εφημερίδα στοιχειοθετώντας τις καταγγελίες της, οι Αμερικανοί στρατιωτικοί μεσολαβούσαν με τον ευρισκόμενο στις ΗΠΑ Φετουλάχ Γκιουλέν, για την οργάνωση του πραξικοπήματος ανατροπής του Ερντογάν.
Ήδη στην ευρύτερη περιοχή των Αδάνων έχουν συληφθεί 12 ανώτατοι και ανώτεροι αξιωματικοί που ενέχονται στο πραξικόπημα και όπως αναφέρεται συνδέονται άμεσα με την αμερικανική στρατιωτική δύναμη της βάσης του Ιντζιρλίκ.
Οι καταγγελίες αυτές από την Yeni Şafak, σίγουρα πυροδοτούν μεγάλη κρίση και ένταση στις αμερικανοτουρκικές σχέσεις ενώ καθίσταται άγνωστο ποια θα είναι η τύχη της βάσης του Ιντζιρλίκ που σημειωτέον έπαιζε σημαντικό ρόλο στους βομβαρδισμούς κατά των Τζιχαντιστών της Συρίας.
Επίσης άγνωστο είναι μέχρι στιγμής και ποια θα είναι η αντίδραση της Ουάσιγκτον σε όλες αυτές τις καταγγελίες.
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.