Δευτέρα 18 Ιουλίου 2016

Το Facebook λογοκρίνει τον όρο "μουσουλμάνος τρομοκράτης"



Λογοκρίνεται η «ριζοσπαστική ισλαμική τρομοκρατία» στη χρήση λέξεων-κλειδιών
Ενώ προσπαθούσαν να ανεβάσουν ένα βίντεο στο Facebook, οι παραγωγοί του Infowars ανακάλυψαν ότι η ιστοσελίδα δεν επέτρεπε να τοποθετούνται βίντεο σε κατηγορία με τον όρο «μουσουλμάνος τρομοκράτης».






Η κίνηση αυτή ήταν αναμενόμενη, δεδομένου της μακράς ιστορίας του γίγαντα των social media αποκλεισμού των χρηστών του από το να δουν συγκεκριμένο περιεχόμενο.
Ο CEO του Facebook Mark Zuckerberg είχε υποσχεθεί πέρυσι ότι θα λογοκρίνει τις θέσεις και τα σχόλια από το facebook που είναι κατά της μαζικής μετανάστευσης κατά τη διάρκεια μιας συζήτησης με τη Γερμανίδα Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ.





Η τρομοκρατική επίθεση στη Νίκαια της Γαλλίας - που πραγματοποιήθηκε από έναν 31χρονο Τυνήσιο (Mohamed Lahouaiej Bouhlel) - στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 84 άτομα - μεταξύ των οποίων 10 παιδιά.

Ας σημειωθεί ότι πριν λίγες ημέρες σύμφωνα με αναφορά τηςDaily Mail, το Facebook είχε αρνηθεί να αφαιρέσει ένα αποκρουστικό σκίτσο ωμής βίας από μια σελίδα των "Μαύρων Πανθήρων", που έδειχνε έναν κουκουλοφόρο, στο στυλ των χασάπηδων του ISIS, να κόβει τον λαιμό ενός Λευκού αστυνομικού.

Το σκίτσο αυτό δημοσιεύτηκε στη σελίδα του «Κόμματος των Μαύρων Πανθήρων του Μισισιπή», και έφερε τις λέξεις «ωςR.B.G. δολοφόνος πάνθηρας δεσμεύομαι να υπερασπιστώ την μαύρη κοινότητά μου με κάθε αναγκαίο μέσο».
Το «R.B.G» σημαίνει ‘Red-Black-Green’, κόκκινο, μαύρο και πράσινο και αναφέρεται στην «Παναφρικανική σημαία», την οποία συχνά ανεμίζουν μαύροι ρατσιστές «ακτιβιστές».
Η εικόνα αναφέρθηκε στο Facebook, αλλά η ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης αρνήθηκε να την κατεβάσει, λέγοντας ότι δεν παραβιάζει «τα πρότυπα της κοινότητας» της εταιρείας.
Το Facebook έκρινε ότι η εικόνα δεν «προωθεί την ωμή βία»!
Αξίζει να σημειωθεί ότι την παναφρικανική σημαία είχε στην σελίδα του στο facebook ο δολοφόνος των Λευκών αστυνομικών στο Ντάλας, Micah Johnson.

KOΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.