Παρασκευή, 22 Ιουλίου 2016

Ο ΦΕΤΟΥΛΑΧ ΓΚΙΟΥΛΕΝ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΜΕΤΩΠΙΚΗ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΤΟΥΡΚΙΑΣ-ΑΙΓΥΠΤΟΥ


8962

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Νέες «φωτιές» πυροδοτούν οι συνέπειες του αποτυχόντος τουρκικού πραξικοπήματος, καθώς όπως αναφέρεται, βαθαίνει σε επικίνδυνο βαθμό η ένταση μεταξύ Τουρκίας και Αιγύπτου ενώ στην Αίγυπτο συγκεντρώνονται αντιδρώντες στην αυταρχική πολιτική του Ερντογάν. Οι πληροφορίες μάλιστα αναφέρουν ότι διαφυγόντες Τούρκοι στρατιωτικοί αναμένεται να βρουν άσυλο στην χώρα αυτή.

tayyip-erdoğan-abdulfettah-el-sisi-görüşmesi_484211
Σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ και αυτή είναι η πιο σημαντική είδηση, ενδέχεται και ο εξόριστος ισλαμιστής ηγέτης Φετουλάχ Γκιουλέν, που αποτελεί το κόκκινο πανί για τον Ερντογάν ο οποίος έχει εξαπολύσει ένα άνευ προηγουμένου πογκρόμ σε όλη την Τουρκία εναντίον των οπαδών του, πρόκειται να ζητήσει άσυλο στην Αίγυπτο και να εγκατασταθεί εκεί στην πιθανή περίπτωση που δυσκολέψουν τα πράγματα γι’ αυτόν στις ΗΠΑ.
Μια τέτοια εξέλιξη θα σηματοδοτήσει εκρηκτικές καταστάσεις στις ήδη τεταμένες σχέσεις Αιγύπτου Τουρκίας, ενώ είναι γνωστοί οι δημόσιοι χαρακτηρισμοί του Ερντογάν προς τον πρόεδρο της Αιγύπτου, στρατηγό Αμντούλ Φατάχ Σίσι, σαν στυγνό δικτάτορα.
Εντωμεταξύ ο πρόεδρος της Συρίας, Μπασέρ Άσαντ, αναφερόμενος στο πραξικόπημα της Τουρκίας εξαπέλυσε άγρια επίθεση κατά του Ερντογάν τον οποίο κατηγόρησε ότι έχει ταυτιστεί με την ακραία ισλαμική οργάνωση, Αδελφοί Μουσουλμάνοι, μια εξέλιξη που όπως υποστήριξε αποτελεί μεγάλο κίνδυνο για την Μέση Ανατολή αλλά και για όλο τον κόσμο, καθώς θα οδηγήσει την Τουρκία σε ένα αυστηρό ισλαμικό καθεστώς που θα γίνει εστία νέων ισλαμιστικών τρομοκρατικών οργανώσεων.
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.