Παρασκευή 8 Ιουλίου 2016

Οι Ορθόδοξοι της Αν. Ουκρανίας βγάζουν το ακαταμάχητο όπλο τους τον ΤΙΜΙΟ και ΖΩΟΠΟΙΟ ΣΤΑΥΡΟ για να σώσουν τα ορφανά τους


φωτο (1)

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Αηδίασαν οι άνθρωποι στην Αν. Ουκρανία από τις πολεμικές συγκρούσεις. Πρώην αναπτυγμένες πόλεις με ακμαίο κοινωνικό ιστό μετρούν τις πληγές τους και τα ορφανά αυτού του πολέμου.
Για τα ορφανά αυτών των αψιμαχιών θα σας μιλήσω στο τέλος από πρώτο χέρι.
Αλλά για τα ορφανά αυτού του πολέμου τσιμουδιά…
Άλλωστε πάντα τα παιδιά την πληρώνουν.
Ευτυχώς υπάρχουν καλοί και αγαθοί λευίτες και νοιάζονται.

Προς το παρόν νέα θύματα προστίθενται στον μακρύ κατάλογο της ανθρώπινης παράνοιας γιατί με το γκρίζο κομμάτι αυτής της περιοχής της Ουκρανίας οι ισχυροί στήνουν γεωστρατηγικά παίγνια και το κρατούν ζεστό σαν ¨κόλαση¨.
¨Με συντονισμένες ενέργειες ο νεορωσικός στρατός, εδραίωσε την παρουσία του, σε στρατηγικής σημασίας περιοχές, ενώ υπήρξαν και μεγάλες απώλειες για τις ουκρανικές δυνάμεις,οι οποίες και προσπάθησαν, μάταια να περάσουν στην αντεπίθεση.
Μέσα σε 48 ώρες οι νεορωσικές δυνάμεις, σκότωσαν 28 τουλάχιστον Ουκρανούς στρατώτες ενώ επέκτειναν την παρουσία τους, στις περιοχές γύρω από την βιομηχανική ζώνη της Adveevkas, όπου νωρίτερα φέτος είχαν καταλάβει με την βοήθεια των παρατηρητών του.¨ Date: Ιουλίου 8, 2016Author: Dioptra-News
Είδαν και αποείδαν οι κακόμοιροι πολίτες και έβγαλαν και αυτοί το ΟΠΛΟ τους.
Με Λιτανεία του ΤΙΜΙΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ προσεύχονται να σταματήσει ο πόλεμος στην Αν. Ουκρανία.
Εκατοντάδες άνθρωποι στο Donbass έλαβαν μέρος σε μια Λιτανευτική αντιπολεμική πομπή για την ειρήνη στην Ουκρανία.
¨Ο Βασίλι Anisimov, εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Κιέβου και πάσης Ουκρανίας Ονούφριος (Μπερεζόφσκι) δήλωσε στην Pravda.Ru.
Και για να κάνουμε μια διευκρίνιση ο Πατριάρχης Ονούφριος εκπροσωπεί την κανονική Ορθόδοξη Εκκλησία και όχι την σχισματική , μάλιστα στους κόλπους των ορθόδοξων προκαθημένων χαίρει μεγάλης πνευματικής εκτίμησης και όλοι ομιλούν περί ενός ¨ΑΓΙΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟΥ¨.
Και πώς να μην γίνει ΑΓΙΟΣ όταν ζει μέσα σε αυτήν την ¨πολεμική κόλαση¨ που άναψε μέσα στο ποίμνιο του;
Αν και αναμένεται ότι ορισμένες πολιτικές δυνάμεις μπορούν να εμποδίζουν τη θρησκευτική πομπή στην Donbass ο εκπρόσωπος του Πατριάρχη ήταν κατηγορηματικός.
«-Αυτή είναι μια αντιπολεμική πομπή, μια πομπή και μια προσευχή για την Ουκρανία, για την ειρήνη, για να δοθεί τέλος στην αιματοχυσία.¨
¨-Αυτή η πράξη μας ωθεί να βρούμε το θάρρος να σταματήσει αυτή η τρέλα που συνεχίζεται ακόμα στα ανατολικά της Ουκρανίας. Πρόκειται για μια ειρηνική εκδήλωση.¨
«-Δεν είναι μόνο η Εκκλησία, αλλά και οι άνθρωποι, οι οποίοι χρειάζονται αυτή την Λιτανεία. Ο καθένας έχει βαρεθεί με αυτό τον πόλεμο και την οικονομική ύφεση που έχει προκαλέσει .¨
¨-Κάθε μέρα αυτός ο πόλεμος κόβει τιμολόγια αίματος και είναι η πηγή όλων των προβλημάτων μας.¨ πρόσθεσε.
pravda.ru/news/faith/07-07-2016/1305930-anisimov-0/
Αλλά για τα ορφανά αυτού του πολέμου τσιμουδιά…
Άλλωστε πάντα τα παιδιά την πληρώνουν.
Ευτυχώς υπάρχουν καλοί και αγαθοί λευίτες και νοιάζονται.
Τον περασμένο Σεπτέμβριο μέσα από εκκλησιαστικούς κύκλους λάβαμε την πληροφορία ότι ομάδες ορφανών παιδιών του πολέμου της Αν. Ουκρανίας που περιφερόταν στους δρόμους της και γινόταν άγρα στους δολοφόνους-ιατρούς συλλογής ζωτικών ανθρωπίνων οργάνων , διασώθηκαν και φιλοξενούνται στην Κριμαία , όπου στα ορφανοτροφεία της υπάρχει το αδιαχώρητο.
Αναγκάστηκαν οι Ορθόδοξοι κληρικοί να τα φιλοξενήσουν μέσα σε στάβλους και αποθήκες στερούμενα βασικών ειδών επιβίωσης.
Το συγκλονιστικό αυτό γεγονός από μόνο του κινητοποίησε την φιλανθρωπία κάποιων Ελλήνων Ορθοδόξων που προτίμησαν μέσα από την δική τους ανέχεια να στερήσουν από τα παιδιά τους ένα παραπανίσιο πιάτο φαγητού για να μπορέσουν να φάνε και να ζεσταθούν τα ορφανά αυτού του πολέμου.
Βλέπετε αδελφοί μου πίσω από τα χρυσοποίκιλτα γραφεία των συνεδριάσεων των ισχυρών που αποφασίζουν ερήμην μας, υπάρχει ένα άλλο πνευματικό παρασκήνιο που συνεδριάζουν οι Άγγελοι αυτών των Ορφανών και μεταφέρουν τον πόνο και τις θλίψεις τους στον Θρόνο του ΑΓΙΟΥ ΘΕΟΥ.
ΤΕΛΙΚΑ αυτή η συνεδρίαση παράγει αποτελέσματα που θα τα δούμε σύντομα όλοι μας.
Με πνευματική ευθύνη και συνείδηση
Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.