Παρασκευή, 8 Ιουλίου 2016

ΤΟ ΝΑΤΟ ΑΝΑΒΕΙ ΜΕΓΑΛΗ «ΦΩΤΙΑ» ΣΤΗΝ ΜΑΥΡΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ΜΕ ΤΗΝ BREEZE-2016

karadeniz-de-dev-tatbikat-turkiye-de-var-2266734

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Μια μεγάλη ναυτική άσκηση με την ονομασία Breeze-2016, που αρχίζει από τις 7 Ιουλίου στην Μαύρη θάλασσα, έχει ήδη προκαλέσει την έντονη αντίδραση της Ρωσίας καθώς όπως διατείνεται, παραβιάζει τις διεθνείς συνθήκες και προδιαγράφει μεγάλη και ανυπολόγιστη πολεμική ένταση στην περιοχή.

Οικοδεσπότης στην άσκηση αυτή είναι όπως αναφέρεται η Βουλγαρία, και συμμετέχουν η Ελλάδα, ΗΠΑ, Ιταλία, Πολωνία Ρουμανία και φυσικά και η Τουρκία, με πολεμικά πλοία, υποβρίχια και πολεμικές ακάτους.
Όπως αναφέρουν τα τουρκικά ΜΜΕ, η άσκηση προβλέπει την συνεργασία των ναυτικών δυνάμεων των χωρών που μετέχουν ενώ η Τουρκία θα έχει δυναμική συμμετοχή μα αριθμό φρεγατών και υποβρυχίων.
Η άσκηση αυτή που εμπλέκει και την Ελλάδα σε μια ήδη εύφλεκτη περιοχή μετά τα γεγονότα της Κριμαίας, αναμένεται να προκαλέσει μεγάλη ένταση ενώ υπάρχει σοβαρή πιθανότητα για θερμά επεισόδια, καθώς δεν προβλέπεται οι Ρώσοι να καθίσουν με σταυρωμένα τα χέρια.
Να δούμε ποιος πρώτος θα ανοίξει την πόρτα του φρενοκομείου!
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.