Κυριακή, 17 Ιουλίου 2016

Η Αίγυπτος μπλόκαρε ψήφισμα των ΗΠΑ για την Τουρκία

Άμεση ήταν η αντίδραση του προέδρου της Αιγύπτου, Αμπντούλ Φατάχ αλ Σίσι, στην απόφαση των ΗΠΑ να ‘βγάλουν λάδι’ τον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα στην Τουρκία
Ιούλιος 17, 2016.

Η Αίγυπτος το Σάββατο μπλόκαρε ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, το οποίο υποστηρίχθηκε από τις Ηνωμένες Πολιτείες, για την καταδίκη της απόπειρας του στρατιωτικού 
πραξικοπήματος στην Τουρκία, σύμφωνα με δημοσιεύματα των διεθνών πρακτορείων που επικαλούνται ανώνυμους διπλωμάτες.
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες, μετά από διαβουλεύσεις με αξιωματικούς της Τουρκίας, που είναι στενοί συνεργάτες στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ, υπέβαλαν σχέδιο ψηφίσματος καλώντας «όλα τα κόμματα στην Τουρκία να σεβασθούν τη δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση της Τουρκίας», αναφέρει το AFP.
Ωστόσο, η Αίγυπτος που δεν είναι μόνιμο μέλος του Συμβουλίου, προέβαλε σφοδρές αντιρρήσεις. Οι σχέσεις μεταξύ της Αιγύπτου και της κυβέρνησης του Τούρκου προέδρου Ερντογάν είναι ιδιαίτερα τεταμένες, σημειώνει το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων.
Όπως είναι γνωστό, ο Ερντογάν υποστηρίζει την παράνομη στην Αίγυπτο οργάνωση «Αδελφοί Μουσουλμάνοι», του πρώην προέδρου της Αιγύπτου Μοχάμεντ Μόρσι που ανετράπη από τον αιγυπτιακό στρατό το 2013, υπενθυμίζει το δημοσίευμα.
Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος Ἐχέδωρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.