Παρασκευή 1 Ιουλίου 2016

H τρομοκρατική επίθεση στην Κωνσταντινούπολη είναι ένα μήνυμα της Daesh στον Erdogan: Aνάλυση



Η PRESS TV πραγματοποίησε συνέντευξη 30.6.16 με τον Brian Becker, μέλος του Συνασπισμού ANSWER στην Ουάσιγκτον, και τον Michael Lane, ιδρυτή του Αμερικανικού Ινστιτούτου Εξωτερικής Πολιτικής στην Ουάσιγκτον, για να συζητήσουν την πρόσφατη τρομοκρατική επίθεση στο Διεθνές Αεροδρόμιο Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης. Ο Becker εκτιμά ότι η επίθεση στην Κωνσταντινούπολη είναι ένα « στρατιωτικό μήνυμα » του Ισλαμικού Κράτους προς την κυβέρνηση του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν .

«Είναι ένα μήνυμα που του λέει να μην πάει πολύ μακριά στην εγκατάλειψη παραδοσιακών συμμάχων του καθώς ο Ερντογάν τους συνέδραμε από το 2011 στη Συρία, διότι σε αντίθετη περίπτωση θα πληρώσουν ένα τίμημα μέσω επιθέσεων σε ευαίσθητους στόχους άμαχου πληθυσμού στην Τουρκία! »
Ο αναλυτής αναφέρει επίσης ότι η πολιτική του Ερντογάν στη Συρία υπήρξε μια « πλήρης καταστροφή », προσθέτοντας ότι τώρα προσπαθεί να χτίσει γέφυρες με τη Ρωσία. Και αυτές οι γέφυρες μπορεί και να σημαίνουν ένα πιθανό κλείσιμο των συνόρων Τουρκίας-Συρίας, η οποία θα ήταν ένα αγγελτήριο θανάτου για την τρομοκρατική οργάνωση Daesh.
Ο Becker υποστηρίζει ότι οι αλόγιστες πολιτικές του Ερντογάν έχουν οδηγήσει στην «απομόνωση» της Τουρκίας Ο Lane, από την πλευρά του, θεωρεί ότι οι τρομοκράτες της Daesh δεν πρόκειται ν΄αναλάβουν την απόλυτη ευθύνη του χτυπήματος στην Κωνσταντινούπολη, επειδή ένας από τους στόχους τους είναι να «ενσπείρουν τα σύννεφα της δυσπιστίας» στην Τουρκία. Σημειώνει ότι η Τουρκική οικονομία θα υποφέρει δραματικά λόγω της πρόσφατης τρομοκρατικής επίθεσης και ότι η η τουρκική κυβέρνηση θα πρέπει να ταχθεί ενάντια στην Daesh και να μην παίζει διπλό παιχνίδι .
dimjpenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.