Παρασκευή 1 Ιουλίου 2016

Στα «ύψη» η δημοτικότητα του Β.Πούτιν στην Ελλάδα: Eφτασε το 74%!

ΒΒ_0

Θετικά διάκειται η πλειοψηφία της κοινής γνώμης στην Ελλάδα για το πρόσωπο του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, σύμφωνα με τα στοιχεία δημοσκόπησης της εταιρείας Public Issue, τα οποία αφορούν στις αντιλήψεις των Ελλήνων πολιτών σχετικά με ξένους ηγέτες.
Όπως προκύπτει, τον Ιούνιο του 2016 η δημοτικότητα του Ρώσου προέδρου «σκαρφαλώνει» στο 74%, από 62% τον Οκτώβριο του 2015, καταγράφοντας άνοδο δώδεκα ποσοστιαίων μονάδων.

Επίσης, το ίδιο χρονικό διάστημα, μείωση δέκα ποσοστιαίων μονάδων παρουσιάζει η αρνητική γνώμη για τον Ρώσο πρόεδρο. Συγκεκριμένα, από το 32% τον Οκτώβριο του 2015 μειώθηκε στο 22% τον Ιούνιο του 2016.
Ως προς την πολιτική τοποθέτηση των ερωτηθέντων σε σχέση με τη στάση τους έναντι του κ. Πούτιν, το 75% των πολιτών που δηλώνουν ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ έχουν θετική γνώμη για τον Ρώσο πρόεδρο. Αντίστοιχα, θετική γνώμη για τον κ. Πούτιν έχουν πολίτες που δηλώνουν ψηφοφόροι της ΝΔ σε ποσοστό 80%, της Χρυσής Αυγής σε ποσοστό 92%, της Δημοκρατικής Συμπαράταξης 76%, του ΚΚΕ 47%, του Ποταμιού 49%, των ΑΝΕΛ 88% και της Ένωσης Κεντρώων 80%.
Όσον αφορά στις απόψεις των Ελλήνων για άλλους ξένους ηγέτες η Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ στην Ελλάδα, «συγκεντρώνει» 35% θετικές απόψεις και 62% αρνητικές, ενώ σε «θετικό έδαφος» βρίσκεται και ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα (69% θετικές απόψεις, 27% αρνητικές).
Η πανελλαδική τηλεφωνική έρευνα χωρίς κάλπη σε δείγμα 1.003 ατόμων, ηλικίας 18 ετών και άνω που διαθέτει το εκλογικό δικαίωμα, η οποία διενεργήθηκε το διάστημα 13-17/6/2016. Η έρευνα πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό της εφημερίδας Η ΑΥΓΗ της ΚΥΡΙΑΚΗΣ και παρουσιάστηκε στην εφημερίδα στις 26 Ιουνίου.
pronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.