Τρίτη, 2 Αυγούστου 2016

2016 Independent: η Τουρκία μετατρέπεται σε μια καινούργια Συρία και σε ένα νέο Ιράκ! 1992 ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ: ότι έπαθε το Ιράκ, το ίδιο θα πάθει και η Τουρκία


ΦΩΤΟ 1 (1)

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Λέτε ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ να διάβαζε Independent;
Έλεγε όμως ο Άγιος Γέροντας του Έθνους μας όταν ζούσε…
όταν διαβάζει κανείς εφημερίδες , είναι σαν να διαβάζει τους προφήτες της Παλαιάς Διαθήκης.
Το δημοσίευμα της γνωστής βρετανικής εφημερίδας Independent, που αναδημοσιεύεται στην τουρκική Cumhurriyet, έχει προκαλέσει την οργή της Άγκυρας γιατί περιγράφει τα σταδιακά βήματα με τα οποία η Τουρκία μετατρέπεται σε μια καινούργια Συρία και σε ένα νέο Ιράκ. του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου 01/08/2016 pronews.gr/portal

¨10 Ιανουαρίου 1992 έλαβε χώρα η παρακάτω συνομιλία με τον Γέροντα Παίσιο.
¨Είπε πως ότι έπαθε το Ιράκ, το ίδιο θα πάθει και η Τουρκία από μια συμμαχική δύναμη και κυρίως από τους Αμερικάνους¨ Καραφείζης Βασίλειος, Ταξίαρχος ε.α, Διδυμότειχο Έβρου. Σελ. 417
ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΠΡΟΣΚΥΝΗΤΩΝ ΟΣΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ ο Αγιορείτης 1924-1004 Τόμος Α΄ 7η Έκδοση. Νικόλαος ΖουρνατζόγλουΕπισμηναγός Ε.Α
ΑΡΑΓΕ τι ΖΟΡΙ τραβάνε οι τοκογλύφοι που βούλιαξαν την Ελλάδα μας με τα μνημόνια;
Για να γράφουν:
¨Αν συμβεί κάτι τέτοιο, η Ελλάδα, φυσικά θα αντιμετωπίσει την μεγαλύτερη πρόκληση ασφάλειας μετά τον Β’ΠΠ, αφού εκατομμύρια Τούρκων θα επιχειρήσουν να περάσουν στη χώρα, ενώ φυσικά οι μάζες των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων με όποιον και να ταχθούν θα επιχειρήσουν να αμφισβητήσουν ενεργά τα ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα.¨ Independent
ΞΥΠΝΗΣΤΕ τούτες τις ημέρες ξεκίνησαν να παίζονται μεγάλα παιχνίδια στην γειτονιά μας.
Μήπως οι Δυτικοί και τα περιφερόμενα συμφέροντα έχασαν την ευκαιρία λόγω της προσωρινής αποτυχίας του πραξικοπήματος της 15 Ιουλίου να δημιουργήσουν με την διαφαινόμενη διάσπαση της Τουρκίας κρατίδιο με πρωτεύουσα την Κωνσταντινούπολη στο πλέον κομβικό γεωπολιτικό σημείο του πλανήτη που θα ήλεγχε τις ενεργειακές ροές και φυσικά τα ΣΤΕΝΑ του Βοσπόρου;
Να γιατί ¨έσπευσαν ¨ οι Ρώσοι να τα βρουν με τον δικτάτορα σουλτάνο διότι αυτοί έχουν άλλα συμφέροντα για τα ΣΤΕΝΑ.
Κοινώς μύλος συμφερόντων
1990 – ΠΑΝΑΓΟΥΔΑ – ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ
Ακούστε τι λεγόταν εκεί στην απλωταρία του ¨Πανεπιστημίου της Ρωμιοσύνης¨ με τους ξύλινους κορμούς αντί για αναπαυτικά καθίσματα:
¨Τότε όμως οι δήθεν «φίλοι» μας θα βοηθήσουν την Ελλάδα μας αλλά στην ουσία αυτοί θα έχουν το μυαλό τους στα Δαρδανέλια και στην Ευρωπαϊκή Τουρκία.¨ hggiken

Ολόκληρη όμως η διασωθείσα μαρτυρία ως έχει:
ΑΝΕΚΔΟΤΗ ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΕΡΟΝΤΑ ΠΑΪΣΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
¨Είχαμε την ευλογία να γνωρίσουμε έναν άνθρωπο που γνώριζε τον γέροντα Παΐσιο για δεκαπέντε χρόνια και είχε ιδιαίτερες σχέσεις μαζί του.
Κάναμε αρκετά χιλιόμετρα για να τον γνωρίσουμε από κοντά και το υλικό που μας εμπιστεύθηκε νομίζω πως είναι σημαντικό και θα προσπαθήσουμε να το προβάλλουμε σταδιακά.
Ξεκινάμε με μια μαρτυρία, λόγω επικαιρότητας που έχει σχέση με τα ελληνοτουρκικά. Από βαθιά ταπεινότητα και μόνο, ο εν λόγω κύριος δεν θέλησε να δημοσιεύσουμε ούτε το όνομά του, ούτε την πόλη που μένει :
«Βρισκόμαστε στο 1990 που είδα τον γέροντα. Ήταν η τελευταία φορά γιατί μετά από λίγο αρρώστησε. Με έβαλε μέσα στο κελλί του και καθόταν στο πάσι. Κάθε φορά που τον επισκεπτόμουν, του πήγαινα καμιά μάλλινη φανέλα για το κρύο. Πήρα και τον σάκκο μαζί μου και τον έβαλα σε μια γωνιά.
Μου λέει «μην τον πειράζεις τον σάκκο»…
Εγώ μέσα στον σάκκο είχα ένα μαγνητοφωνάκι που κατέγραφε από απόσταση συνομιλίες και είχα σκοπό μόλις πάω να βγάλω την φανέλα να το πατήσω και να αρχίσει να καταγράφει τα λόγια του γέροντα.
Μόλις σηκώθηκα μου λέει «Κ. μην το ανοίγεις, δεν πρόκειται να δουλέψει. Φέρ’ το εδώ να το δω κι εγώ.»
Αφού με κατάλαβε το πήρα και του το έδωσα. Μου λέει «τίνος είναι αυτό;». Του λέω «είναι του φίλου μας του Β.» ο οποίος ήταν γνωστός του γέροντα. Άρχισε να το περιεργάζεται και λέει «είναι πολύ ωραίο αλλά να ξέρεις δεν θα λειτουργούσε. Αφού δεν είχες ευλογία δεν θα λειτουργούσε.»
Εκείνη την ώρα τον φώναξε κάποιος έξω από το κελλί κι εκεί είδα το μεσημεριανό του γέροντα που ήταν μισή ντομάτα, τρεις ελιές και μισή φέτα ψωμί.
Μόλις ήρθε μέσα του λέω «γέροντα, έχω έναν λογισμό. Τι θα γίνει με την Ελλάδα; Πες μου αν είναι ευλογημένο».
Μου λέει ο γέροντας «θα σου πω… Εγώ μου λέει δεν θα το δω, εσύ θα το δεις. Θα γίνει επί των ημερών σου! Εσύ θα το ζήσεις το γεγονός αυτό… Το πρόβλημα θα αρχίσει από την Θράκη. Θα είναι ένα διπλωματικό επεισόδιο το οποίο δεν θα μπορεί να λυθεί. Τότε όμως οι δήθεν «φίλοι» μας θα βοηθήσουν την Ελλάδα μας αλλά στην ουσία αυτοί θα έχουν το μυαλό τους στα Δαρδανέλια και στην Ευρωπαϊκή Τουρκία.
Από εκεί θα αρχίσει, από την Θράκη!».
Τον ρωτάω «εμείς θα λάβουμε μέρος σε ό,τι γίνει;»
«Όχι!», μου λέει. «Εμείς θα φτάσουμε μέχρι το σημείο της γενικής επιστράτευσης. Χάρην των μικρών των παιδιών, των μοναχών και άλλων που προσεύχονται ο Θεός θα μας λυπηθεί και δεν θα μας αφήσει να λάβουμε μέρος στον πόλεμο που θα γίνει. Θα την πατήσουν αυτοί οι δήθεν «φίλοι» μας και οι άλλοι…»» Από filtor στις Κυριακή, 23 Σεπτεμβρίου 2012 hggiken
Μπορεί όλοι οι μεγάλοι να έχουν τα δικά τους συμφέροντα αλλά φυσικά δεν ρώτησαν να μάθουν πια είναι τα ¨συμφέροντα ¨του ΑΓΙΟΥ ΘΕΟΥ.
Ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ το προείπε σε πολλούς και το διαμήνυσε με εντολή στον υποφαινόμενο:
¨Η Κωνσταντινούπολη θα γίνει ΕΛΛΗΝΙΚΗ, μην έχεις καμία αμφιβολία για αυτό.¨
Και προσωπικά αυτό γράφω και διαλαλώ τόσα χρόνια που προσπαθούν να μας ξεθωριάσουν όλες οι υπεναντίες δυνάμεις του σκότους.
ΚΑΛΗ ΠΑΝΑΓΙΑ
Ευχόμενοι σύντομα να βιώνουμε τις Παρακλήσεις του Δεκαπενταύγουστου στην ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ.
ΦΩΤΟ 2 (2)
Με πνευματική ευθύνη και συνείδηση
Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.