Τρίτη 16 Αυγούστου 2016

Ο Τούρκος πρωθυπουργός/ τα 3 σημεία για την επίλυση του συριακού: σφραγίζουν τα σύνορα,μη δημιουργία κουρδικού κράτους,επιστροφή προσφύγων….


binali_yildirim_280616

O Toύρκος πρωθυπουργός Binali Yıldırım πρότεινε σήμερα για την επίλυση της συριακής κρίσης 3 βήματα δηλώνοντας ταυτόχρονα ότι είναι αισιόδοξος ότι θα υπάρξει λύση καθώς υπάρχει αλλαγή της τουρκικής εξωτερικής πολιτικής και η Άγκυρα επιδιώκει να έχει περισσότερους φίλους Είπε ότι ήρθε η ώρα για την Τουρκία να επανασυνάψει σχέσεις με τη Συρία εφόσον έχει προσεγγίσει με βήματα τόσο το Ισραήλ όσο και τη Ρωσία.

Η λύση έχει 3 βήματα είπε:
Θα προστατεύσουμε τα συροτουρκικά σύνορα.
Δεν επιτρέπουμε την ανάδειξη και δημιουργία άλλης κρατικής οντότητας στη Β Συρία.Δεν θα υπάρξει στη Συρία κρατική οντότητα του κουρδικού κόμματος Δημοκρατικής Ένωσης που έχει και το YPG.
Επιστροφή των προσφύγων από τις γειτονικές χώρες μετά τη λύση.Οι σύριοι πρόσφυγες θα επιστρέψουν στη χώρα τους μέσα από συγκεκριμένο σχεδιασμό κι αυτό είναι πολύ σημαντικό για την Τουρκία που έχει περί τα 3 εκατομύρια σύριους πρόσφυγες,τόνισε.
Η Τουρκία θα συνεργαστεί με άλλους εταίρους της περιοχής για να υπερβούν τα προβλήματα και η λύση θα βασίζεται σε διάφορες αρχές βασισμένες στην ενότητα του συριακού εδάφους και σε μια κρατική δομη που δεν θα βασίζεται στην υπεροχή σεχταρτιστική ή εθνική πράγμα που σημαίνει ότι και ο Άσαντ δεν θα μπορεί να παραμείνει για πολύ καιρό στην εξουσία. Hurriyet shamtimes 15.8.16
dimpenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.