Πέμπτη, 4 Αυγούστου 2016

Κάνουν και συστάσεις οι Τούρκοι στις ελληνικές αρχές!


turkish_embassy_athens_bogia

Το ενδεχόμενο να ζητήσει αποζημίωση από την Ελλάδα για την επίθεση του Ρουβίκωνα στην πρεσβεία, εξετάζει η τουρκική κυβέρνηση, με επίσημο έγγραφο που απέστειλε η γραμματεία της τουρκικής διπλωματικής αποστολής, στο ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, την ίδια μέρα (26 Ιουλίου), που καταγράφηκε το συμβάν.

Όπως ανέφερε ο ΣΚΑΪ, η πρεσβεία της Τουρκίας κατηγορεί την ελληνική πλευρά ότι η αστυνομία δεν πραγματοποίησε απολύτως καμία ενέργεια προκειμένου να αποτρέψει την επίθεση, καθώς και για τη σύλληψη των δραστών. Επισημαίνεται, δε, πως οι Τούρκοι έστειλαν στις αρμόδιες αρχές οπτικοακουστικό υλικό, προκειμένου να το αξιοποιήσουν και να προβούν στις απαιτούμενες ενέργειες.
Στην αναφορά του ο Τούρκος πρέσβης, ζήτησε σε αυστηρό τόνο από τις ελληνικές αρχές να επιδείξουν μεγαλύτερη ετοιμότητα στο μέλλον, σε ανάλογα περιστατικά και απαίτησε την ενεργοποίηση του υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας, προκειμένου να απολογηθούν ενώπιον της Δικαιοσύνης οι δράστες.
Όπως έγινε γνωστό την Τετάρτη (3/8), η δίκη του 37χρονου φερόμενου ως επικεφαλής του Ρουβίκωνα αναβλήθηκε για τις 26 Οκτωβρίου. Ο συγκεκριμένος είχε συλληφθεί κατά τα επεισόδια έξω από την τουρκική πρεσβεία.
hellasforce.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.