Κυριακή 7 Αυγούστου 2016

«Όχι τρύπημα, όχι επίδομα»: χιλιάδες εμβολιάζουν τα παιδιά για να αποφύγουν τις περικοπές


vaccines

Το παγκόσμιο αντιεμβολιαστικό κίνημα ολοένα και αυξάνει, έτσι στην… «δημοκρατική» Αυστραλία βρήκαν τρόπο για να εκβιάσουν τους γονείς να εμβολιάσουν τα παιδιά τους!
Η πολιτική, «Όχι τρύπημα, όχι επίδομα» της ομοσπονδιακής κυβέρνησης, ώθησε χιλιάδες γονείς που είχαν προηγουμένως αρνηθεί να εμβολιάσουν τα μωρά τους τελικά να κάνουν εμβολιασμό.

Ο υπουργός κοινωνικών υπηρεσιών Christian Porter λέει περισσότερα από 5.700 γονείς έχουν εξασφαλίσει το επίδομα φροντίδας των παιδιών τους εμβολιάζοντας τα παιδιά τους, δεδομένου ότι η εκστρατεία ξεκίνησε τον Ιανουάριο.
Σύμφωνα με την πολιτική, οικογενειακά επιδόματα μέχρι και $ 15.000 το χρόνο, μπορεί να παρακρατηθούν και να μην δοθούν στους γονείς που δεν εμβολιάζουν τα παιδιά τους. Στις οικογένειες δόθηκε προθεσμία μέχρι το Μάρτιο του τρέχοντος έτους για να κάνουν τους εμβολιασμούς, αλλιώς θα έχαναν τα επιδόματα.
Ο Porter δήλωσε στο ABC ότι ενώ δεν ήταν ιδανικό να απειλήσει με παρακράτηση πληρωμών οικογενειακής κοινωνικής πρόνοιας, ήταν σαφές ότι η πολιτική «έπιασε».
Περισσότερα από 148.000 παιδιά που δεν είναι ενημερωμένα με τα εμβόλια τους τώρα θα υποστούν τις συνέπειες.
«Τα ποσοστά εμβολιασμού είχαν πέσει σε τέτοιο ιστορικά χαμηλό επίπεδο, που φοβόμασταν ότι θα δούμε την επανεμφάνιση ασθενειών που είχαν εξαφανιστεί για χρόνια», δήλωσε ο Πόρτερ.
Και συνέχισε με την πλέον παράλογη δήλωση:
«Φυσικά, αυτό ήταν ένα θέμα μείζονος ενδιαφέροντος για την συντριπτική πλειοψηφία των γονέων που δεν είναι αντιρρησίες στους εμβολιασμούς και απλά θέλουν τα παιδιά τους να είναι ασφαλή».
Μα… οι εμβολιασμοί δεν «προσφέρουν ασφάλεια» στα παιδιά τους; Ορίστε; Τι είπατε;
Τα Ελληνικά Hoaxes και ο “ρόλος” τους
hoaxes
Τι είπαμε ρόλο παίζουν τα Ελληνικά Hoaxes; Να καταρρίπτουν τις απάτες του διαδικτύου. Πάμε άλλη μια να το εμπεδώσουμε: Να καταρρίπτουν τις απάτες του διαδικτύου.
Εδώ, λοιπόν, δεν πρόκειται περί απάτης, αλλά για μια θλιβερή είδηση καταπάτησης ελευθεριών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων μέσω εκβιασμού.
Τι δουλειά έχει, λοιπόν, το άρθρο στη σελίδα τους; Καταρρίπτουν κάτι; Όχι. Απλά καμαρώνουν για τα πεπραγμένα των Αυστραλών αναρτώντας το δημοσίευμα της Guardian και παίρνοντας εμφανώς θέση υπέρ της απόφασης. Αυτός είναι ο ρόλος τους; Η προπαγάνδα;
Εμείς μεταφράσαμε το άρθρο και το δημοσιεύσαμε πρώτα στη Γάτα και … τότε, απάντησαν με δικό τους άρθρο. Και πάλι, δεν καταρρίπτουν κάποια διαδικτυακή απάτη, απλά αρθρογραφούν υπέρ των εμβολιασμών και της απόφασης της κυβέρνησης της Αυστραλίας.
Πρόκειται απλά για αυτό που ονομάζουμε “τσομπανόσκυλα”. Το ζώο εκείνο που φέρεται φιλικά προς το πρόβατο αλλά δουλεύει για τον τσομπάνη. Μέριμνά του, κανένα πρόβατο να μην ξεστρατίσει και ξεφύγει από το κοπάδι και δεν μπει στο μαντρί.
Τι τρώνε συνήθως τα τσομπανόσκυλα; Τα κόκαλα από τα αποφάγια των αφεντικών… Καλή σας χώνεψη και προσέξτε μην σας  κάτσει κάτι στο λαιμό!
nea.allnewz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.