Τρίτη 30 Αυγούστου 2016

ΤΩΡΑ ΟΙ ΗΠΑ ΚΑΛΟΥΝ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΝΑ… ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ !

1472467311994

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Σαν…σκάνδαλο χαρακτηρίζουν οι Τούρκοι τις δηλώσεις του ειδικού συμβούλου του προέδρου Ομπάμα για την Συρία, Brett McGurk, ο οποίος αναφερόμενος στην τουρκική εισβολή στην βόρειο Συρία κάλεσε την Τουρκία αφού έχει εξουδετερώσει τους Τζιχαντιστές στην πόλη Cerablus, που ήταν και ο επίσημος στόχος της στρατιωτικής της επέμβασης, να σταματήσει και να μην διανοηθεί να έρθει σε σύγκρουση με τις δυνάμεις των Κούρδων.

877a58432d1705bb0c27e85b288a9a0418ba22f3
Σημειωτέον ότι η δήλωση αυτή ανατρέπει τη προηγούμενη δήλωση του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τζων Κέρυ, ο οποίος είχε δηλώσει ότι οι Κούρδοι θα αποσυρθούν ανατολικά του Ευφράτη. Φυσικά οι Κούρδοι όχι μόνο δεν αποσύρθηκαν, αλλά ενισχύουν συνεχώς τις θέσεις τους στην περιοχή του Menbiç όπου προωθούνται οι Τούρκοι.
Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Reuters, ο εδικός σύμβουλος της αμερικανικής κυβέρνησης για την Συρία, ανέφερε ότι οι ΗΠΑ δεν θα επιτρέψουν να έρθουν σε σύγκρουση οι Τούρκοι με τις κουρδικές δυνάμεις και δεν στηρίζουν την διαφαινόμενη προέλαση των τουρκικών δυνάμεων προς το νότο σε περιοχές που κατέχουν οι Κούρδοι, ο οποίοι για τις ΗΠΑ είναι η κύρια δύναμη που μάχεται τους Τζιχαντιστές.
Γενικώς μπάχαλο η όλη κατάσταση, και… κανείς δεν ξέρει πως θα ξεμπλεχτεί!
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.