Τετάρτη 10 Αυγούστου 2016

«ΜΗΝ ΔΙΑΝΟΗΘΕΙΤΕ ΓΙΑΤΙ…!» ΜΕ… ΦΟΝΤΟ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ!


almanya-dan-surpriz-turkiye-cikislari-7473317

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Μια πολύ αιχμηρή δήλωση της Γερμανίδας υπουργού Άμυνας, Ursula von der Leyen και για πολλούς διάδοχος της Μέρκελ στην γερμανική καγκελαρία, έχει εκνευρίσει τους Τούρκους καθώς σχολιάζοντας την συνάντηση Ερντογάν Πούτιν απέκλεισε προεξοφλώντας κάθε δυνατότητα η Τουρκία να αλλάξει στρατηγική πλευρά και να αποχωρήσει από το ΝΑΤΟ.

Συγκεκριμένα η Γερμανίδα υπουργός, η οποία κρατά πολύ σκληρή γραμμή έναντι της Ρωσίας, κατά την διάρκεια επίσκεψης της στην βάση πολεμικών ελικοπτέρων Fritzlar κληθείς να σχολιάσει την συνάντηση Ερντογάν Πούτιν, τόνισε ούτε λίγο ούτε πολύ ότι η Τουρκία είναι «δεμένη» με το ΝΑΤΟ και να μην διανοείται κανείς ότι μπορεί να αποχωρήσει από τη συμμαχία, απειλώντας έμμεσα την Άγκυρα με συνέπειες.
Παράλληλα ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών, Frank-Walter Steinmeier, αναφερόμενος στην επίσκεψη Ερντογάν στην Ρωσία τόνισε ότι η Ρωσία δεν μπορεί αν αποτελέσει εναλλακτική κατεύθυνση για την Τουρκία και ότι η Τουρκία είναι αναπόσπαστο και πολύ σημαντικό μέλος του ΝΑΤΟ.
Οι δηλώσεις αυτές έριξαν μαύρη σκιά στο ήδη πολωμένο αντιδυτικό κλίμα που επικρατεί στην Άγκυρα, πυροδοτώντας το ακόμα περισσότερο.
Πολύ χαρακτηριστικό είναι και θα πρέπει ίσως να το προσέξουμε, ότι τα τουρκικά ΜΜΕ εμφανίζουν την Ursula von der Leyen με… φόντο το ελληνικό Αιγαίο.
Ελληνοτουρκικά, Λαθρομετανάστες, ανατολική Μεσόγειος και ρωσική παρουσία, ένταση στην Μέση Ανατολή και άλλα… Εμείς που βρισκόμαστε ???
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

1 σχόλιο:

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.