Δευτέρα, 19 Σεπτεμβρίου 2016

Η Τουρκία έχτισε σχεδόν 9.000 τζαμιά σε μια δεκαετία
Σεπτέμβριος 18, 2016.
Η Διεύθυνση Θρησκευμάτων της Τουρκίας, γνωστή ως Diyanet, ανέφερε ότι έχουν χτισθεί 8.985 νέα τζαμιά κατά τη διάρκεια των τελευταίων δέκα ετών, όπου μόνο στην επαρχία του Ικονίου στην Κεντρική Ανατολία χτίσθηκαν 3.134.

Η επαρχία της Σαμψούντας έλαβε τη δεύτερη θέση νέων τζαμιών με 2610, ενώ η επαρχία Κασταμονής του Πόντου πήρε την τρίτη θέση και αυτή με 2.610 τζαμιά, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας ‘Χουριέτ’.
Στην πρωτεύουσα της Τουρκίας, Άγκυρα, κατασκευάστηκαν δύο χιλιάδες τζαμιά από το 2000 έως το 2005.
Ένα από αυτά τα τζαμιά τυχαίνει να βρίσκεται στο προεδρικό μέγαρο του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος δήλωσε τον Ιανουάριο του 2015 ότι το προεδρικό συγκρότημα θα γίνει επισήμως γνωστό ως Κουλιγέ, μια ‘οθωμανική αρχιτεκτονική αντίληψη κτηρίων που περιβάλλουν ένα τζαμί και διαχειρίζονται από το τζαμί’, όπως γράφει σε σχετικό άρθρο του το “Gatestone Institute”.
Το τζαμί του Ερντογάν είναι αρκετά μεγάλο και έχει τη δυνατότητα να φιλοξενήσει 3.000 πιστούς.
Κατά την τελετή έναρξης του, το 2015, ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε: «Όπου υπάρχει ένας θόλος, ένα μιναρές, γνωρίζουμε ότι είναι η πατρίδα των μουσουλμάνων».
Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος Ἐχέδωρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.