Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2016

ΣΤΑ… «ΚΑΓΚΕΛΑ» ΠΑΛΙ ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΜΕ ΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ!


foto

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Κυριολεκτικά εξοργισμένοι φέρονται οι Ρώσοι με την συμπεριφορά του Ερντογάν που βρίσκεται αυτές τις μέρες στη Νέα Υόρκη, για να μετάσχει στις εργασίες του ΟΗΕ και με την ευκαιρία αυτή έχει διάφορες επαφές με ξένους ηγέτες.

Εκείνο που εξόργισε τους Ρώσους είναι ότι από τους πρώτους που έσπευσε να συναντήσει ο Ερντογάν, ήταν ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Πέτρο Ποροσένκο, με τον οποίο συζήτησαν το πρόβλημα της ρωσικής απειλής, όπως αναφέρουν τα ίδια τα τουρκικά ΜΜΕ, προς την ανεξαρτησία της Ουκρανίας.
Αλλά αυτό που πιο πολύ έφερε τους Ρώσους στα «κάγκελα», ήταν ότι στην συνάντηση αυτή του Ερντογάν με τον Ποροσένκο παρακάθισε στα δεξιά του Ποροσένκο ο αρχηγός των Τουρκόφωνων της Κριμαίας, Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu, δεδηλωμένος εχθρός της Ρωσίας, «κόκκινο πανί» για την Μόσχα και οποίος αγωνίζεται για την ανάκτηση της χερσονήσου από το Κίεβο και για την «απελευθέρωση» της από την ρωσική κατοχή.
Ήδη έχει δημιουργηθεί μια ψυχρότητα που οφείλεται στις τουρκικές κινήσεις στην Συρία, που ενώ είχαν δεσμευτεί να μην προχωρούν χωρίς να δίνουν πρώτα αναφορά, στην πραγματικότητα ενισχύουν συνεχώς την ισλαμική αντιπολίτευση του Άσαντ και παράλληλα έχουν αρχίσει αψιμαχίες με τους Κούρδους, γεγονός που έχει εκνευρίσει και τους Αμερικανούς που βρίσκονται στην Συρία.
Όπως φαίνεται η πορεία εξομάλυνσης των σχέσεων Τουρκίας Ρωσίας έχει αρχίσει και εμφανίζει πολλά προβλήματα τη ολική υπαιτιότητα του Τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν.
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.