Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2016

ΗΠΑ: Oι ρώσοι ευθύνονται για το κονβόι.2 ρωσικά SU 24 ήταν στη ζώνη..Ρωσία: έργο των « ανταρτών »



Σύμφωνα μ΄έναν αμερικανό αξιωματούχο 2 ρωσικά βομβαρδιστικά SU-24 ήταν στη ζώνη τη στιγμή του βομβαρδισμού που προκάλεσε το θάνατο 20 ατόμων.Ρωσικά αεροσκάφη οφθαλμοφανώς βρίσκονται στην ρίζα του βομβαρδισμού του ανθρωπιστικού κονβόι την Δευτέρα ανέφερε την Τρίτη ένας αμερικανός υπεύθυνος.

«Η δική μας καλύτερη εκτίμηση είναι ότι είναι οι ρώσοι που πραγματοποίησαν αυτό το χτύπημα», ανέφερε αυτός ουπέυθυνος αναφέροντας ότι 2 ρωσικά βομβαρδιστικά SU-24 ήταν στην περιοχή τη στιγμή του βομβαρδισμού. Περί τα 20 άτομα εκ των οποίων ο υπέυθυνος του Ερυθρού Σταυρού σκοτώθηκαν κατ΄αυτό το χτύπημα. Μόσχα και Δαμασκός διέψευσαν τη συμμετοχή τους και ένας ρώσος στρατηγός αμφισβήτησε ότι υπήρξε μια αεροπορική επιδρομή.
Το Κρεμλίνο ανέφερε ότι ο ρωσικός στρατός «διερευνούσε » στο τι έγινε κοντά στο Χαλέπι.Το  convoi περιείχε κυρίως υγειονομική βοήθεια και τρόφιμα της Unicef για 50 000 άτομα σύμφωνα τουλάχιστον με τα επίσημα στοιχεία. Τα καμιόνια επίσης μετέφεραν 9 τόνους ιατρική βοήθεια εκ των νοποίων αντιβιοτικά και χειρουργικό υλικό.Ο ΟΗΕ ανέστειλε την Τρίτη κάθε αποστολή με κονβόι ανθρωπιστικής στη Συρία περιμένοντας μια νέα αξιολόγηση της κατάστασης ασφάλειας.
Ο αμερικανικός στρατός ερευνά από την πλευρά του το μαζικό θανατηφόρο χτύπημα το Σάββατο που που προκάλσε η συμμαχία των ΗΠΑ κοντά στη Deir Ezzor, που είχε σαν αποτέλεσμα να σκοτωθούν 90 σύροι στρατιώτες και να τραυματιστούν άλλοι 100 ενώ ευνοήθηκε από αυτό η ISIS στο πεδίο της μάχης. Οι αεροπορικές αυτές επιδρομές επιχειρήθηκαν από αεροσκάφη των ΗΠΑ,Αγγλίας,Δανίας,Αυστραλίας.
Στο μεταξύ οι 2 χώρες αλληλοκατηγορούνται για  το τέλος της εκεχειρίας. Και ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι θεωρεί  «τη ρωσική κυβέρνηση ως υπεύθυνη» γι αυτό το βομβαρδισμό.Η  ρωσική διπλωματία εγκαίρως καταδίκασε με   «οργή και θυμό »  τους ισχυρισμούς των « προστατών των τρομοκρατών και ληστών».
Ο εκπρόσωπος τύπου του ρωσικού Υπ.Άμυνας ο Igor Konachenkov την Τρίτη από τηλεοράσεως  αρνήθηκε κάθε συμμετοχή της χώρας του στο βομβαρδισμό και προσκόμισε αποδείξεις από αναλύσεις βίντεο που δείχνουν ένα ημιφορτηγό επανδρωμένο με πυροβόλα ν΄ακολουθεί το κονβόι.Για τον Riad Hijab, υψηλό υπεύθυνο της ψευδοαντιπολίτευσης αεροσκάφης της Ρωσίας ευθύνονται για την επίθεση και επικαλέστηκε ότι είναι αποδέκτης πληροφοριών…. .
 Το GISS (Διεθνής Ομάδα Υποστήριξης στη Συρία), που αποτελείται εδώ κι ένα χρόνο από 23 χώρες και διεθνείς οργανισμούς θα συνέλθει πιθανότατα την Παρασκευή.
dimpenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.