Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2016

ΓΙΑΤΙ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ ΤΟ ΡΟΛΟΙ ΤΗΣ ΣΜΥΡΝΗΣ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ΤΗΣ ???

page_izmir39in-simgesi-tarihi-saat-kulesi39nde-hirsizlik-yapildi_730901886

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Μια πολύ «περίεργη» σύμπτωση που αφορά το σύμβολο της Σμύρνης από τη εποχή της Οθωμανικής αυτοκρατορίας, γεννά στους ίδιους του Τούρκους πολλά ερωτήματα και για πολλούς αναζωπυρώνει το αίσθημα ανασφάλειας που έχουν για την πόλη αυτή, που ακόμα και σήμερα οι ίδιοι την ονομάζουν Γκιαούρ Ιζμίρ.

Συγκεκριμένα εδώ και μέρες το μεγάλο σύμβολο της Σμύρνης, το ρόλοι που κατασκευάστηκε την περίοδο του σουλτάνου Αμντούλ Χαμίτ, δεν λειτουργεί μετά από 115 ολόκληρα χρόνια συνεχούς λειτουργίας.
izmirde_zaman_durdu_saat_kulesi_ne_zaman_calisacak_h530209
NE ZAMAN ÇALIŞACAK = ΠΟΤΕ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ
Το ρόλοι αυτό που βρίσκεται στην πλατεία του Κονάκι, (Konak Meydanı), είναι ορατό σε όποιον έρχεται στην Σμύρνη και από την θαλάσσια και αποτελεί το σύμβολο της πόλης εδώ και πολλά χρόνια.
Η σύμπτωση να σταματήσει να λειτουργεί ακριβώς τις μέρες που οι Τούρκοι εορτάζουν την μεγάλη είσοδο του Κεμάλ στην Σμύρνη και την καταστροφή της πόλης που ακολούθησε την μεγάλη σφαγή, έχει προκαλέσει πολλές συζητήσεις και μια ανησυχία σε πολλούς κατοίκους που δείχνει για άλλη μια φορά το αίσθημα ανασφάλειας τους.
Και ενώ κάποιοι υποστηρίζουν πως σταμάτησε γιατί… δέχτηκε επίθεση την βραδιά του πραξικοπήματος και ενώ εδώ και πολλές μέρες δεν λειτουργεί, δεν έχει γίνει καμία ενέργεια από τις δημοτικές αρχές για να επιδιορθωθεί η τυχόν βλάβη και να επαναλειτουργήσει.
Γιατί άραγε ?
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.