Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2016

O Oμπάμα συγκαλεί σήμερα την ομάδα Εθνικής Ασφάλειας για να εκτιμήσει την κατάσταση σε σχέση με ρωσοαμερικανική συμμαχία


Le drapeau de Syrie
O Barack Obama θα έχει σύσκεψη σήμερα Παρασκευή με την ομάδα του εθνικής ασφάλειας στην οποία μετέχουν οι John Kerry και ο Υπ.Άμυνας Ashton Carter, για να εκτιμήσουν την κατάσταση αναφορικά με την ρωσοαμερικανική συμφωνία εκεχειρίας στη Συρία σύμφωνα με αμερικανούς αξιωματούχους την Πέμπτη.

3 ημέρες ματά την είσοδο σε ισχύ της συμφωνίας οι αμερικανοί διευθύνοντες εκτιμούν ότι η εκεχειρία είναι σε μεγάλο βαθμό σεβαστή ακόμη κι αν η διακοπή των εχθροπραξιών δεν είναι απόλυτη σύμφωνα με τον εκπρόσωπο τύπου του αμερικανικού ΥΠΕΞ Mark Toner.
Αλλά αυτοί καταγγέλουν το μπλοκάρισμα της ανθρωπιστικής βοήθειας που ήταν προορισμένη για τις παγιδευμένες ανατολικές συνοικίες που ελέγχουν οι τρομοκράτες ενώ η συμφωνία προέβλεπε πρόσβαση ανθρωπιστικής βοήθειαςαπρόσκοπτη και διαρκή.
« Αυτή την ώρα τα καμιόνια που θα μπορούσαν να οδηγήσουν ανθρωπιστική βοήθεια αναμένουν στα τουρκοσυριακά σύνορα. Και αυτό αποτελεί άμεση ευθύνη του καθεστώτος (Bachar el-Assad) και των ευεργετών του στη Μόσχα « , τόνισε την Πέμπτη ο εκπρόσωπος τύπου του Λευκού Οίκου Josh Earnest.
Ο εκπρόσωπος τύπου του Πενταγώνου Peter Cook υπογράμμισε ότι δεν θα υπάρξει στρατιωτική συνεργασία Ρωσίας ΗΠΑ αν δεν αποδεσμευθεί η ανθρωπιστική βοήθεια.
Η Mόσχα από την πλευρά της κατηγορεί τους αμερικανούς ότι δεν τηρούν τις δεσμεύσεις τους μην ασκώντας αρκετή πίεση στους σύριους « αντάρτες » για να πάρουν αποστάσεις από τζιχαντιστές.
« Η μετριοπαθής αντιπολίτευση που σπονσοράρεται από τις ΗΠΑ αύξησ ετον αριθμό των επιθέσεων της στις κατοικημένες περιοχές « , δήλωσε την Πέμπτη ένας εκπρόσωπος τύπου του ρωσικού Υπ.΄Aμυνας. AFP 16.9.16
55 παραβιάσες της εκεχειρίας από τους « αντάρτες » το τελευταίο 24ωρο σύμφωνα με συριακό στρατό σε Δαμασκό,Χαλέπι,Β Λαττακεια,Xoμς, Dara, Κουνέιτρα. κ.α Στη Κουνέιτρα οι τρομοκράτες είχαν 108 νεκρούς και 408 τραυματίες
dimpenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.