Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2016

Ο ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΓΚΥΡΑΣ, ΗΤΑΝ… ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΧΑΡΤΗΣ ΦΕΡΙΜΠΟΤ!


melih-gokcekin-lozan-paylasimi-neyin-haritasi-cikti-0110161200_m2

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Σε γελιοποίηση εξελίσσεται η υπόθεση του άκρως προκλητικού χάρτη του Δημάρχου Άγκυρας, Μελίχ Γκιοκσέλ, που αναστάτωσε την ελληνική επικαιρότητα και που πρόβαλλε την αμφισβήτηση της συνθήκης της Λοζάνης σχεδόν για όλα τα νησιά του ελληνικού Αιγαίου.

Όπως προβάλλει σήμερα ο φιλοκεμαλικός τουρκικός τύπος που από την αρχή επέκρινε τις δηλώσεις Ερντογάν για την συνθήκη της Λοζάνης, ο χάρτης αυτός δεν ήταν τίποτε άλλο παρά ένας χάρτης τουριστικών εταιρειών που δείχνει τα δρομολόγια των ναυτικών γραμμών στο Αιγαίο, καθώς και τα δρομολόγια των φεριμπότ. Δηλαδή δεν έχει καμία σχέση με την συνθήκη της Λοζάνης για διεκδικούμενα από την Άγκυρα νησιών και νησίδων στο Αιγαίο.
gokcek-in-paylastigi-lozan-haritasi-feribot-seferleri-haritasi-cikti-192010-5

Όπως είναι γνωστό ο δήμαρχος Άγκυρας ανέβασε το twitter αυτόν τον χάρτη με την εξωφρενική προκλητικότατη δήλωση ότι η Τουρκία παραχώρησε τα νησιά αυτά στην Ελλάδα με την ντροπιαστική, όπως την χαρακτήρισε, συνθήκη της Λοζάνης!
Το γεγονός όμως ότι ο χάρτης αυτός δεν έχει καμία σχέση με την συνθήκη της Λοζάνης αλλά είναι χάρτης καθαρά τουριστικού ενδιαφέροντος, δείχνει και την γελοιότητα των προκλητικών δηλώσεων του φανατικού οπαδού του Ερντογάν, δήμαρχου Άγκυρας, Μελίχ Γκιοκσέλ.
Πάντως εμείς θα … κρατάμε την ψυχραιμία μας!
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.