Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2016

ΖΕΥΓΑΡΙ ΕΠΩΝΥΜΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΠΑΝΤΡΕΥΤΗΚΕ ΣΕ… ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΕΛΛΗΝΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ!!!


foto2-4

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Μεγάλη αίσθηση έχει προκαλέσει την τουρκική επικαιρότητα η επιλογή ενός επωνύμου ζευγαριού Τούρκων να τελέσει τους γάμους του μέσα σε μια ιστορική ελληνορθόδοξη εκκλησία, 400 ετών.

Όπως αναφέρεται, ο επιχειρηματίας Oğuz Konca και η τραπεζιτικός Gülen Başak Demirağlı, αποφάσισαν και προχώρησαν να τελέσουν τους γάμους τους στην ιστορική 400 ετών ελληνορθόδοξη εκκλησία στην περιοχή Gümüşlük Mahallesi στην Μούγλα, της επαρχίας του Bodrum, δηλαδή της ελληνικής Αλικαρνασσού.
foto1-7
Η τελετή πήρε μεγάλη δημοσιότητα μόλις έγινε γνωστό ότι θα γίνει μέσα στον χώρο της εκκλησίας που μέχρι την ανταλλαγή των πληθυσμών λειτουργούσε για το ελληνορθόδοξο ποίμνιο της περιοχής και πολλοί καλεσμένοι έσπευσαν να παραβρεθούν σε ένα χώρο σήμερα εγκαταλειμμένο, αλλά παλαιοτέρα είχε τελέσει πολλές φορές το ελληνορθόδοξο μυστήριο του γάμου.
Το εντυπωσιακό είναι πως αν και ο χώρος έδειχνε ότι δεν λειτουργούσε, οι νεόνυμφοι δηλώσαν μετά την τελετή ότι ένοιωσαν μια παράξενη χαρά που βρέθηκαν μέσα στην εκκλησία και εκεί μέσα παντρεύτηκαν. Μάλιστα κάλεσαν και άλλους να μιμηθούν το παράδειγμα τους και να… παντρευτούν σε ελληνική εκκλησία!!!
Μάλιστα!

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
nikosxeiladakis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.