Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2016

Ρωσικός Τύπος: Οι Αμερικανοί σκότωσαν τους Τούρκους στρατιώτες στη βόρειο Συρία




Ρωσικός Τύπος: Τους Τούρκους στρατιώτες στη Συρία τους σκότωσαν οι Αμερικανοί
Νοέμβριος 28, 2016.
Το περιστατικό που έλαβε χώρα την περασμένη εβδομάδα με επίθεση «άγνωστων αεροσκαφών» κατά θέσεων του τουρκικού στρατού, όπου σκοτώθηκαν Τούρκοι στρατιώτες και δεκάδες τραυματίσθηκαν, αναφέρεται από τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης (Nezavisimaya gazetα και το Sputnik) ως «χτύπημα των Αμερικανών κατά του τουρκικού στρατού».

Το δημοσίευμα που αναφέρεται σε αυτό είναι η ιστοσελίδα «nerinaazad.net» που εκφράζει τις κουρδικές θέσεις στη Μέση Ανατολή.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η παρέμβαση του Ρώσου προέδρου (Πούτιν και Ερντογάν τηλεφωνήθηκαν δύο φορές σε δύο ημέρες) απέτρεψε έναν πιθανό εκτεταμένο πόλεμο μεταξύ της Τουρκίας και της Συρίας για το θέμα αυτό.
Τουρκικά δημοσιεύματα θεωρούσαν ότι η αεροπορική επίθεση έγινε από μαχητικά αεροσκάφη της Συρίας κατά του τουρκικού στρατού.
Τα τηλεφωνήματα των επικεφαλής της Τουρκίας και της Ρωσίας την Παρασκευή και το Σάββατο ήταν καθοριστικά για το ποιος έκανε την επίθεση.
Σύμφωνα με πηγές- γράφει το δημοσίευμα στην τουρκική- ούτε η Μόσχα, ούτε η Δαμασκός βρίσκονται πίσω από το περιστατικό. Εξάλλου, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, απέστειλε εκ μέρους του Πούτιν στον Ερντογάν μήνυμα συλλυπητηρίων για το θάνατο των τεσσάρων Τούρκων στρατιωτών, όταν ανακοινώθηκε από το τουρκικό υπουργείο Άμυνας.
Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος Ἐχέδωρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.