Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2016

Ιρανικό πολεμικό πλοίο έβαλε στο στόχαστρο αμερικανικό ελικόπτερο!


sh_60_us

Ένα ιρανικό πολεμικό πλοίο έβαλε στο στόχαστρό του ένα ελικόπτερο του Ναυτικού των ΗΠΑ κατά τη διάρκεια μιας συνάντησής τους στα Στενά του Ορμούζ.

Το περιστατικό χαρακτηρίστηκε ως «μη ασφαλές και αντιεπαγγελματικό» από τις αμερικανικές αμυντικές υπηρεσίες, αναφέρει το Reuters.
Το συμβάν έλαβε χώρα όταν στο αμερικανικό SH-60 πετούσε πάνω από διεθνή ύδατα και φέρεται να πέταξε σε απόσταση μισού μιλίου από δύο ιρανικά πλοία. Αποφασίζοντας ότι το ελικόπτερο ήταν πολύ κοντά, ένα από τα πλοία έστρεψε το όπλο του προς στο ελικόπτερο.
Οι ανώνυμοι αξιωματούχοι που μίλησαν στο Reuters ανέφεραν ότι όσοι ήταν μέσα στο ελικόπτερο δεν αισθάνθηκαν ότι απειλούνται όντας στη γραμμή του πυρός. Οι αξιωματούχοι σημείωσαν ότι αν είχαν αισθανθεί απειλή, θα μπορούσαν να έχουν οδηγηθεί σε αντίποινα, κάνοντας τις ενέργειες εκείνων στο ιρανικό σκάφος εξαιρετικά επικίνδυνες.
hellasforce.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.