Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2016

Συνέντευξη Άσαντ στην Al-Watan: το Χαλέπι θ΄ αλλάξει εξ ολοκλήρου την πορεία του πολέμου στη Συρία.


1280x960

O σύριος πρόεδρος Bachar al-Assad δήλωσε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Al-Watan : «Η απελευθέρωση όλης της Συρίας, κρίθηκε στο Χαλέπι  » και πρόσθεσε: « . Η εξέλιξη των εχθροπραξιών κατά το τελευταίο έτος  οδήγησε στα αποτελέσματα που βλέπουμε σήμερα ».

Επεσήμανε ότι « μετά την αποτυχία των τρομοκρατών στις μάχες της  Δαμασκού και της Χομς  .. το Χαλέπι ήταν η τελευταία τους ελπίδα ». »Η κατάληξη της μάχης του Χαλεπίου αποτελεί ένα μεγάλο σταθμό στον τερματισμό του πολέμου. »
Επεσήμανε ότι η Τουρκία είχε ρίξει όλο το βάρος στο Χαλέπι και ότι ο Ερντογάν πόνταρε απόλυτα σε αυτό.
Τόνισε ότι το Χαλέπι θα αλλάξει την πορεία του πολέμου εξ ολοκλήρου στη Συρία και θα καταδικάσει σε αποτυχία το  τοπικό αλλά και το περιφερειακό  σχέδιο της Δύσης .
Οι πιέσεις των ΗΠΑ απέτρεψαν πολλά κράτη  να προσεγγίσουν τη Συρία τόνισε ο σύριος πρόεδρος. »Δεν νομίζω ότι ο λαός της Συρίας θα δεχόταν επιχειρήσεις που προέρχονται από χώρες εχθρικές να συμμετέχουν στην ανοικοδόμηση της χώρας » είπε. »Oι αμερικανοί ειδικότερα επιμένουν να ζητούν μια εκεχειρία (στο Χαλέπι) γιατί οι πράκτορές τους τρομοκράτες είναι αυτή τη στιγμή σε δύσκολη κατάσταση ».
 »Υπάρχουν διαβουλεύσεις σε καθημερινή βάση  με τη Ρωσία και υπάρχει μια συνεχής επικοινωνία και δεν εκδίδεται καμιά απόφαση χωρίς διαβούλευση μεταξύ των δύο χωρών.. » δήλωσε με έμφαση.
O πρόεδρος Bachar al-Assad δήλωσε ότι η απόφαση της απελευθέρωσης όλης της Συρίας υιοθετήθηκε από την αρχή, λέγοντας : “Δεν σκεφτήκαμε ούτε μια ημέρα να εγκαταλείψουμε οποιαδήποτε ζώνη χωρίς να την απελευθερώσουμε”.Watan 7.12.16
15419800_1279955815381581_1203440124645644685_o
dimpenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.