Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2016

Επιτελείο Διαφθοράς η Κυβέρνηση Ράμα στην Αλβανία.



Μίζες , εξωχώριες καταθέσεις και βίος χλιδής του πρωθυπουργού, ενώ ο αλβανικός λαός δυστυχεί.
[Ο Αμερικανός δημοσιογράφος, ερευνητής και πολύγλωσσος συγγραφέας Πήτερ Τέϊς. γνώστης της αλβανικής γλώσσας, με το κατωτέρω άρθρο του στην Eurasia Review, αποκαλύπτει την έκταση και το βάθος της κυβερνητικής διαφθοράς στην Αλβανία, με πρωταγωνιστή τον πρωθυπουργό κ. Ράμα, τον οποίο παρουσιάζει αφοσιωμένο στην φροντίδα ταχύρρυθμου προσωπικού πλουτισμού -με όλα τα μέσα- και προκλητικού βίου χλιδής, ενώ ο λαός της Αλβανίας ζει υπό τις χειρότερες συνθήκες των τελευταίων 26 χρόνων. Η φιλοχρηματία και η αντιδημοτικότητα του κ. Ράμα, που αποκαλύπτει, φωτίζει έτσι τα κίνητρα του συντονισμού του με τον μισελληνικό σωβινισμό του Ταγίπ Ερντογάν.]

Μετάφραση: Μιχαήλ Στυλιανού
Η Αλβανία Υπό τον Ζυγό των Ανερχόμενων Πλουτοκρατών
Peter Tase, Eurasia Review, 11-12-16
Το νέο έτος θα φέρει εκλογές στην Αλβανία και στον λαό της. Στο μεταξύ ο κ. ΄Εντι Ράμα και οι έμπιστοί του διέθεσαν μεγάλα κονδύλια σε πρόγραμμα για να βολέψουν πλουσιοπάροχα πολυάριθμο προσωπικό στο Γραφείο του Πρωθυπουργού δαπάναις των Αλβανών φορολογουμένων.
Το 2017, τελευταίο χρόνο της πρωθυπουργικής θητείας του, ο κ. Ράμμα και οι εταίροι του αναμένεται να συνεχίσουν να διάγουν ένα βίο χλιδής (στην Αλβανία και στο εξωτερικό), ενώ οι συμπατριώτες τους ζουν υπό τις χειρότερες συνθήκες που έχουν γνωρίσει στα τελευταία 26 χρόνια του μεταβατικού δημοκρατικού συστήματος.
Με την έγκριση του εθνικού προϋπολογισμού του 2017, το Αλβανικό Κοινοβούλιο εξασφάλισε πολλές επί πλέον βαλίτσες με χρήματα – επιπλέον των εκατομμυρίων ευρώ που απέδωσε η μαζική καλλιέργεια χασίς στο Βερμός (;) και στο Κονισπόλ (;)-χρήματα των φορολογουμένων Αλβανών στον κ. Έντι Ράμα και τους διεφθαρμένους υπουργούς του, που έχουν αποθηκεύσει τα πλούτη τους στο εξωτερικό και βαθμολογούνται ως οι πλουσιότεροι ολιγάρχες της Ευρώπης.
Σύμφωνα με περσινές εκτιμήσεις του Οργανισμού Ευρωπαϊκής Ασφαλείας και Συνεργασίας, ο κ. Ράμα έχει αποθησαυρίσει ένα καθαρό ποσό 200 εκατομμυρίων δολαρίων, ποσό που ασφαλώς και σε αναλογία διογκώθηκε κατά το τρίτο έτος της πρωθυπουργίας του, δοθέντος ότι εισπράττει τουλάχιστον είκοσι τοις εκατό ως προμήθεια από τη συνολική δαπάνη κάθε δημόσιου έργου που εκτελούν έμπιστες ιδιωτικές εταιρείες, οι οποίες κερδίζουν σε δημόσιους διαγωνισμούς τις συμβάσεις για αναπτυξιακές υποδομές, δημόσια έργα, υπηρεσίες υγείας και πληροφορική τεχνολογία.
Σύμφωνα με στοιχεία από τα «Panama Papers» και άλλες αξιόπιστες πηγές, Τα πλούτη του κ. Ράμα είναι κατατεθειμένα σε διεθνείς τραπεζικούς λογαριασμούς του οικογενειακού του κύκλου και στενών συνεργατών, που συνεργάζονται σε σταθερά αναπτυξιακά προγράμματα στην Αλβανία και τελούν σε στενή διασύνδεση με τον εκ Βενεζουέλας οικονομολόγου Ρικάρντο Χάουσμαν, προγράμματα που ελάχιστη επίδραση έχουν στη ζωή του μέσου Αλβανού.
Ο κ. Αναστάς Ανγκτζέλι, στενός συνεργάτης του κ. Ράμα, βουλευτής και τέως υπουργός Οικονομικών, οδηγεί ένα ολοκαίνουργιο Αούντι Α8 στους δρόμους των Τιράνων. Ο κ.Τώλαντ Μπάλλα, άλλος βουλευτής, υπεύθυνος για τις ευκαιρίες απασχόλησης στην κυβέρνηση Ράμα, έχει καθιερώσει ταρίφα 2.000 ευρώ προκαταβολή για κάθε υποψήφιο για μια θέση στο Δημόσιο. Ο κ. Γκέντι Γκαζέλι, πρεσβευτής του κ. Ράμα στη Τουρκία, έχει βεβαρυμμένο φάκελο ως υπάλληλος των τελωνείων, περίοδο κατά την οποία καταγγέλθηκε ότι έκρυβε μεγάλα χρηματικά ποσά όποτε είχε την ευκαιρία να επιτρέψει την είσοδο στην Αλβανία μεγάλων φορτίων εμπορευμάτων, χωρίς την καταβολή των προβλεπόμενων τελών.
Το 2017, το εσωτερικό του Γραφείου του Πρωθυπουργού θα γνωρίσουν 641 νέοι υπάλληλοι, όταν στην Εθνοσυνέλευση υπάρχουν μόνο 405 για να οργανώνουν την καθημερινή δραστηριότητα των 140 βουλευτών, μεταξύ των οποίων ο πρόεδρος και οι δύο αντιπρόεδροι. Το Γραφείο του Πρωθυπουργού έχει περισσότερους υπαλλήλους από το υπουργείο Οικονομικών (με 580 υπαλλήλους), το υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών (με 440) και το υπουργείο Εξωτερικών ( με 506, συμπεριλαμβανομένων αυτών που υπηρετούν στο εξωτερικό) και το υπουργείο Ενσωμάτωσης (με 113 υπαλλήλους).
Ενώ το προσωπικό του κ. Ράμα θα φτάσει τα 640 άτομα, του Προέδρου της χώρας δεν ξεπερνά τα 76. Επιπλέον ο ετήσιος προϋπολογισμός δαπανών του πρωθυπουργού είναι 27,6 εκατομμύρια ευρώ, ενώ του Προέδρου είναι μόλις 1,5 εκατομμύριο.
Το πολυτελές στυλ ζωής του πρωθυπουργού της Αλβανίας δεν εκφράζεται μόνο από τον μεγάλο αριθμό υπηρετών στην Αυλή του, αλλά και από το πολύ μεγάλο ποσό χρημάτων που θα έχει στη διάθεσή του στο νέο οικονομικό έτος, σχεδόν 28 εκατομμύρια ευρώ, ποσό ίσο προς τις συντάξεις 1.200 Αλβανών ή προς 10.000 υποτροφίες στο εξωτερικό. Κάθε υπάλληλος στο Γραφείο του πρωθυπουργού θα εισπράξει περί τις 43.000 ευρώ τον χρόνο, ( ή 3.000 τον μήνα), δηλαδή το ισόποσο 20 συντάξεων κάθε μήνα.
Επιπλέον ο κ. Ράμα σχεδιάζει να δαπανήσει άνω του ενός εκατομμυρίου ευρώ για την ενοικίαση πολυτελών αυτοκινήτων (τελευταίας σειράς) από την Μερσέντες Μπενζ, ενώ για τα κυβερνητικά γραφεία θα δαπανηθούν άλλα 6,6 εκατομμύρια ευρώ για έπιπλα, αναδιαμόρφωση και άλλες δαπάνες συντήρησης.
Η αλληλεπίδραση μεταξύ της κυβέρνησης του κ. Ράμα και των Αλβανών πολιτών είναι το ίδιο παγερή όπως στο παρελθόν και αποτελεί μαρτυρία της στάσης των Τιράνων απέναντι στην συντριπτική φτώχεια του έθνους. Αλλά το γεγονός δεν φαίνεται να ασκεί την παραμικρή επίδραση στο επίπεδο πολυτέλειας των προσωπικών δαπανών του κ. Ράμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.