Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2016

Δεν… μασάει η ηρωίδα Θεοχάρους! Έδωσε χωρίς φόβο και πάθος την απάντηση που αρμόζει στους κατσαπλιάδες Αλβανούς


%ce%b5%ce%bb%ce%b5%ce%bd%ce%b7-%ce%b8%ce%b5%ce%bf%cf%87%ce%b1%cf%81%ce%bf%cf%85%cf%83

Σκιώδης εισηγήτρια εκ μέρους του Κόμματος των Ευρωπαίων Συντηρητικών και Μεταρρυθμιστών (ECR) στην ετήσια έκθεση του Ευρωκοινοβουλίου για την ενταξιακή πορεία της Αλβανίας, ανέλαβε η Ευρωβουλευτής, Πρόεδρος της Αλληλεγγύης, Ελένη Θεοχάρους.

Η Δρ. Θεοχάρους πραγματοποίησε επίσκεψη στην Αλβανία, για να λάβει μέρος σε εκδήλωση των Χιμαριωτών στα Τίρανα, ως κύρια ομιλήτρια, και για διερευνήσει την κατάσταση που προκύπτει από την προσπάθεια του Αλβανικού κράτους να υφαρπάξει τις περιουσίες των Ελλήνων της Βορείου Ηπείρου, καταπατώντας τα ανθρώπινα δικαιώματα της Ελληνικής μειονότητας στην Αλβανία.
Στη διάρκεια της επίσκεψης της η κυρία Θεοχάρους τόνισε ότι όσο η Αλβανία δεν σέβεται τα δικαιώματα των Βορειοηπειρωτών, η πόρτα της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα παραμείνει κλειστή για τη χώρα, και κάλεσε την αλβανική κυβέρνηση να μην αντιμετωπίζει τους Έλληνες της Βορείου Ηπείρου ως πολίτες δεύτερης κατηγορίας, με στόχο τον εκδιωγμό και ξεριζωμό τους από τις πατρογονικές τους εστίες δια της βίας.
Στην ομιλία της σε εκδήλωση των οργανώσεων των Ελλήνων της Χιμάρας, η οποία πραγματοποιήθηκε στα Τίρανα, τόνισε μεταξύ άλλων ότι «έχουμε ιστορική υποχρέωση να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα των Ελλήνων της Βορείου Ηπείρου».
Η κυρία Θεοχάρους συνοδευόμενη από την πολιτικοκοινωνική οργάνωση των Ελλήνων της Βορείου Ηπείρου «ΟΜΟΝΟΙΑ» και τον πρόεδρο της, Λεωνίδα Παππά, πραγματοποίησε περιοδεία στα ελληνικά χωριά και Δήμους της Βορείου Ηπείρου (Νάρτα, Χιμάρα, Άγιοι Σαράντα, Αργυρόκαστρο, Δέλβινο Δρόπολη), και συνομίλησε με τους Έλληνες τοπικούς παράγοντες και τον Ελληνικό πληθυσμό αυτών των περιοχών.
Η κυρία Θεοχάρους διαπίστωσε ότι ο Ελληνισμός της Βορείου Ηπείρου βρίσκεται αντιμέτωπος με τη βαναυσότητα του Αλβανικού κράτους, το οποίο προφασιζόμενο την δημιουργία έργων κοινής ωφελείας στις ελληνικές περιοχές, έχει αποστείλει ειδοποιητήρια έξωσης από τις κατοικίες τους για να προχωρήσει σε κατεδάφιση. Η διαδικασία αφορά πολλές οικογένειες στην Χιμάρα αλλά και σε ολόκληρη την Βόρειο Ήπειρο και έχει απασχολήσει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Η γνωστή υπόθεση των υπό διωγμό και έξωση οικογενειών Ελλήνων της Χιμάρας που έχουν ειδοποιηθεί σχετικά από τα τέλη Οκτωβρίου προκάλεσε και την αντίδραση του Ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών.
Η επίσκεψη και η περιοδεία της ευρωβουλευτού Ελένης Θεοχάρους καλύφθηκε εκτενώς από τα Αλβανικά ΜΜΕ, ενώ οι δηλώσεις της προκάλεσαν έντονες δημόσιες αντιδράσεις στους εθνικιστικούς κύκλους της Αλβανίας και πολλοί ζητούν την απαγόρευση εισόδου της στην χώρα.
Η κυρία Θεοχάρους δεσμεύτηκε ότι θα απαιτήσει όπως πολύ σύντομα τους Έλληνες της Βορείου Ηπείρου επισκεφθούν τόσο ο εισηγητής της Έκθεσης του Ευρωκοινοβουλίου Knut Fleckenstein, όσο και κάποιοι από τους σκιώδεις εισηγητές από πλευράς άλλων κομμάτων του Ευρωκοινοβουλίου (Kukan Eduard (EPP), Kyuchyuk Ilhan (ALDE), Massimo Castaldo (EFDD), Mesxerics Tamas (Greens), πριν την οριστική παρουσίαση της έκθεσης του 2016 για την ενταξιακή πορεία της Αλβανίας.
ΚΥΠΕ
hellasforce.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.