Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2016

Απελευθερώθηκε το Χαλέπι…Άσα(ν)τε τω Κυρίω πάσα η γη……


%ce%ba%ce%b1%cf%84%ce%b1tfftfy

Όλες και οι 45 συνοικίες του Α Χαλεπίου ολοκληρωτικά απελευθερώθηκαν και οι τελευταίοι τρομοκράτες που ήταν παρόντες τράπηκαν σε φυγή.

Σύμφωνα με τον al-Alam al-Harbi, οι δυνάμεις του συριακού στρατού απαλευθέρωσαν αυτή τη Δευτέρα 12.12.16 τις συνοικίες Cheikh Saïd,τη ζώνη ’Iskan, Karem Afandi, Karem Da’daa, Salihine ως τη γέφυρα Hajj, Jalloum, Bab Maqam, Fardos και Qalaat Charif.parstoday
Έκτοτε το Χαλέπι είναι ολοσχερώς ελεύθερο χάρη στην επέμβαση των δυνάμεων του στρατού που διεμβόλισαν τις συνοικίες Kallassah, Boustan al-Qasser, και Souk al-Hal που εκδίωξαν τους τρομοκράτες προς τις περιοχές Sukkari, Machhad, Amiriyah και Ansari.
Το πρακτορείο reuters μεταδίδει ότι ο συριακός στρατός και οι σύμμαχοί του έθεσαν υπό τον έλεγχό τους όλες τις συνοικίες του Χαλεπίου που εγκαταλείφθηκαν από τους αντάρτες κατά τη διάρκεια της απόσυρσής τους από την πόλη επικαλούμενο συριακή στρατιωτική πηγή.
Οι γραμμές άμυνας των τρομοκρατών κατέρρευσαν τη Δευτέρα.Oι τελευταίοι τρομοκράτες έχουν αποσυρθεί σ΄έναν μικρό θύλακα βόρεια του Ramouseh.
 »H πόλη του Χαλεπίου απελευθερώθηκε » αναφέρει σε τίτλο άρθρου του το SPUTNIK και προσθέτει ότι ο στρατός εκδίωξε τους τρομοκράτες από την πόλη του Χαλεπίου.Η πόλη του Χαλεπίου απελευθερώθηκε από τους τρομοκράτες στις 12 Δεκέμβρη τη νύχτα μετά από μια τετραετή μάχη 4 ανέφερε στρατιωτική πηγή στο ίδιο μέσο.
Σύμφωνα με πολλές αναφορές ο συριακός στρατός απελευθέρωσε την πόλη του Χαλεπίου.Πιθανότατα ο στρατός θα το ανακοινώσει κι επίσημα στις 13.12.16 σημειώνει το southfront και επισυνάπτει ότι την τελευταία νύχτα ο στρατός εξαπέλυσε επίθεση προς τις τελευταίες θέσεις που κρατούν οι τρομοκράτες.Αυτός ήταν και ο λόγος που ώθησε τις Jaish al-Fatah και Fatah Halab να συμφωνήσουν για απόσυρση των μελών τους και από τους υπόλοιπους θύλακες που κρατούσαν. Κατά τα προβλεπόμενα της συμφωνίας οι μαχητές θα μετακινηθούν από το Α Χαλέπι προς την ύπαιθρο ‘Anadan και το όρος Simeon ή θα παραδοθούν στο στρατό για αμνήσευση.
dimpenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.