Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2016

Σκοτώθηκε ρώσος αξιωματικός στις μάχες στην Παλμύρα.Οι ΗΠΑ ανέστειλαν τις επιχειρήσεις τους στη Ράκα και διευκόλυναν την μεταφορά ενισχύσεων τρομοκρατών.


militaires_palmyre
Η κατάσταση στην  Tadmor-Palmyre που από την Παρασκευή έγινε ο στόχος μιας επίθεσης μεγάλης κλίμακας από την Daesh παραμένει ακόμη  floue.
Από την Παρασκευή η wahhabite takfiriste οργάνωση εξαπέλυσε εκατοντάδες ταυατόχρονες επιθέσεις κατά θέσεων του στρατού σε πολλούς άξονες της πόλης Tadmor (Palmyre) eκαι στο πετρελαικό πεδίο Mahr, στην επαρχία της  Homs ανέφερε η λιβανέζικη εφημερίδα assafir.

3 παγιδευμένα οχήματα και δεκάδες καμίκαζι πήραν μέρος στην επίθεση.Ο στρατός οπισθοχώρησε αρχικά αφού έχασε 15 στρατιώτες του. Επίσης υπάρχει αναφορά ότι σκοτώθηκε ένας ρώσος αξιωματικός.
Οι επιθέσεις της  Daesh διευκολύνθηκαν από μια πυκνή ομίχλη που έκενε αδύνατες τις αεροπορικές επιδρομές. Μόλις διαλύθηκε το νέφος οι βομβαρδισμοί ξανάρχισαν κι από συριακά και από ρωσικά αεροσκάφη.
4000 τρομοκράτες μετακινήθηκαν στην Πλμύρα από  Raqqa και Deir ez-Zor.Η Daesh μετέφερε ισχυρές δυνάμεις στην Παλμύρα από την Raqqa, αναφέρουν οι ρώσοι υπεύθυνοι.Οι ίδιοι λένε  αυτό έγινε δυνατό γιατί η διεθνής συμμαχία που διευθύνεται απότις ΗΠΑ ανέστειλε αυτή την εδομάδα τους στρατιωτικούς ελιγμούς της κατά των τρομοκρατών.
Ομάδες εφεδρικές των τρομοκρατών και θωρακισμένα οχήματα μετακινήθηκαν προς Palmyre εκκινώντας και από την Deir ez-Zor.
« Σύντομα οι πληροφορίες έμαθαν ότι σχεδόν  5 000 μαχητές της  Daesh aμετακινήθηκαν στη Raqqa και στη Deir ez-Zor από την ιρακινή πόλη της Μοσούλης», διευκρινίζει η αναφορά.
« Οι συριακές δυνάμεις δίνουν αυτή τη στιγμή αμυντικές μάχες στην Palmyre », προσθέτει.
Τελευταίες εξελίξεις : « Οι διοικητές του συριακού στρατού αποφάσισαν να εγκαταλείψουν το κέντρο της πόλης  Tadmor (Palmyre) και να μεταφερθούν προς τα προάστια  »,ανέφερε ο κυβερνήτης που επικαλείται η Al-Ikhbariyah TV.
« Η κατάσταση είναι δύσκολη.Μπορούμε να πούμε ότι το ιστορικό μέρος της  Palmyre είναι εκ νέου σε κίνδυνο αλλά δεν μπορούμε να επιβεβαίωσουμε ότι αυτό έπεσε στα χέρια των τρομοκρατών , οι μάχες συνεχίζονται  », ανέφερε ο επικεφαλής της αρχικής επιτροπής  αρχαιοτήτων και μουσείων της Συρίας Ahmed Deeb.al manar 11.12.16
dimpenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.