Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2016

Πλαστές Ειδήσεις και Ψέματα του Κόμματος του Πολέμου.



Πάτρικ Μπιουκάναν
Στο κατωτέρω άρθρο του, ο πρώην σύμβουλος Αμερικανών προέδρων, πρώην υποψήφιος για την Προεδρία των ΗΠΑ, πάντοτε μαχητικός υπερασπιστής της αλήθειας, της σωφροσύνης και των παραδοσιακών αξιών του ελληνο-χριστιανικού πολιτισμού και του Αμερικανικού ΄Εθνους, πολιτικός σχολιαστής Πάτρικ Μπιουκάναν, παρεμβαίνει με νυστέρι χειρούργου, στην υστερική κρίση κατά της «ρωσικής προπαγάνδας» και των «πλαστών ειδήσεων», που πυροδότησε η προεκλογική συνθηματολογία της Χίλλαρυ Κλίντον και γιγάντωσε ο θρίαμβος του Ντόναλντ Τραμπ εναντίον του κατεστημένου της πολιτικής και των ΜΜΕ στις ΗΠΑ και στην Ε.Ε.. Το άρθρο του είναι και ιστορικά αποκαλυπτικό.

Μετάφραση: Μιχαήλ Στυλιανού
Οι Αμερικανοί πρέπει να επαγρυπνούν για τον κίνδυνο «ψευδών ειδήσεων» και της ανάμειξης ξένων στις αμερικανικές εκλογές.
Ωστόσο είναι συχνά οι σύμμαχοί μας και οι ηγέτες μας που μας παραπλανούν και με ψέματα μας οδηγούν σε περιττούς πολέμους:
« ΄Εχω στην κατοχή μου ένα μυστικό χάρτη, φτιαγμένο στη Γερμανία από την κυβέρνηση του Χίτλερ, από τους σχεδιαστές της Νέας Τάξης Πραγμάτων,» είπε στο έθνος ο Φραγκλίνος Ρούζβελτ, στις 27 Οκτ.1941, στην ραδιοφωνική ομιλία του την Ημέρα του Ναυτικού.
« Είναι ο χάρτης της Νοτίου Αμερικής, όπως σχεδιάζει να την αναδιοργανώσει ο Χίτλερ. Οι γεωγράφοι του Βερολίνου έχουν εξαφανίσει ασύστολα όλα τα σύνορα. . . θέτοντας το σύνολο της ηπείρου υπό την κυριαρχία τους,» βεβαίωσε ο Ρούζβελτ. « Αυτός ο χάρτης δείχνει ξεκάθαρα τα ναζιστικά σχέδια, όχι μόνο κατά της Ν. Αμερικής αλλά και των Ηνωμένων Πολιτειών».
Ο πρόεδρός μας είχε και άλλο ένα τρομακτικό μυστικό έγγραφο, «γραμμένο στη Γερμανία από την κυβέρνηση του Χίτλερ…
«Είναι ένα σχέδιο να καταργήσει όλα τα υφιστάμενα θρησκεύματα -Προτεσταντικό, Καθολικό, Μωαμεθανικό, Ινδουιστικό και Εβραϊκό… Στην θέση των εκκλησιών του πολιτισμού μας πρόκειται να ιδρύσουν μια διεθνή Ναζιστική Εκκλησία…
«Αντί της Βίβλου, οι λέξεις του «Μάϊν Κάμπφ» ( Ο Αγώνας μου) θα καθιερωθούν και θα επιβληθούν ως η Αγία Γραφή. Και στην θέση του Σταυρού θα τοποθετηθούν δύο σύμβολα – η σβάστικα και το γυμνό ξίφος… Ένας θεός αίματος και σιδήρου θα πάρει την θέση του Θεού της αγάπης και του ελέους.»
Η πηγή αυτών των καταπληκτικών μυστικών ναζιστικών σχεδίων;
΄Ηταν πλαστογραφήματα Βρετανών πρακτόρων στη Νέα Υόρκη, υπό τον Γουίλλιαμ Στέφενσον, τον «Ατρόμητο Άνδρα» του Τσώρτσιλ, που είχε ως αποστολή να κάνει οτιδήποτε ήταν απαραίτητο για να βγάλει τις ΗΠΑ στον πόλεμο της Βρετανίας.
Ο Ρούζβελτ άρχισε την ομιλία του περιγράφοντας την επίθεση γερμανικών υποβρυχίων κατά των αμερικανικών αντιτορπιλικών Greer και Kearny, το δεύτερο από τα οποία τορπιλίστηκε , με απώλειες 12 ανδρών.
Ο Ρούζβελτ είπε:» Θελήσαμε να αποφύγουμε τα πυρά. Αλλά τα πυρά άρχισαν. Και η Ιστορία κατέγραψε ποιος πυροβόλησε πρώτος»
Η αλήθεια; Τα δύο αντιτορπιλικά ανίχνευαν γερμανικά υποβρύχια για βρετανικά αεροπλάνα που τα βομβάρδιζαν με βόμβες βυθού.
΄Ηταν ο Ρούζβελτ που πεισματικά επιδίωκε τον πόλεμο με τη Γερμανία, ενώ ο Χίτλερ –μ’ όλα του τα εγκλήματα- ήθελε να αποφύγει με κάθε τρόπο τον πόλεμο με τις ΗΠΑ.
Η Κλαιρ Μπουθ Λιους, μέλος του Κογκρέσου είχε δηλώσει: « Ο Ρούζβελτ μας έσπρωξε με ψέματα στον πόλεμο, επειδή δεν είχε το κουράγιο να μας οδηγήσει σ’ αυτόν ως ηγέτης.»
Μέρι το τέλος του 1941 οι περισσότεροι Αμερικανοί ήθελαν ακόμη να μείνουν έξω από τον πόλεμο. Πίστευαν ότι «ψευτιές της βρετανικής προπαγάνδας», για μωρά που πετιούνταν πάνω σε γερμανικές ξιφολόγχες στο Βέλγιο, μας είχαν ρουφήξει στον 1ο Παγκόσμιο Πόλεμο, από τον οποίο η Βρετανική Αυτοκρατορία βγήκε τα μέγιστα κερδισμένη.
Αυτό που αυτά τα επεισόδια φέρνουν στον νου είναι το κύμα αγανάκτησης που σαρώνει τώρα την Ουάσιγκτων για τις «ψευδείς ειδήσεις», που λένε πως κατασκεύασαν οι παλιοί σύντροφοι του Βλαντιμίρ Πούτιν στην Κα Γκε Μπε και τα οποία κατάπιαν γνωστοί Αμερικανοί, διαδικτυακά μέσα ενημέρωσης και περιοδικά, που είναι εναντίον των επεμβάσεων σε ξένες χώρες και εναντίον του πολέμου.
Ο γερουσιαστής του Οχάιο, Ρομπ Πόρτμαν δηλώνει: « η προπαγάνδα και η απειλή της παραπληροφόρησης κατά της Αμερικής είναι πραγματική και πρέπει να την αντιμετωπίσουμε και να την πολεμήσουμε». Το Κογκρέσο καταρτίζει ένα πρόγραμμα δαπάνης 160 εκ. δολαρίων.
Τώρα οι Αμερικανοί θα πρέπει να επαγρυπνούν κατά των «πλαστών ειδήσεων» και της ξένης ανάμειξης στις αμερικανικές εκλογές.
Ωστόσο είναι συχνά οι σύμμαχοί μας -όπως οι Μπρίτις- και οι ηγέτες μας που μας παραπλανούν και με ψέματα μας ωθούν σε περιττούς πολέμους. Και μήπως δεν είναι η ανάμειξη στις εσωτερικές υποθέσεις και στις εκλογές, κυβερνήσεων που δεν μας αρέσουν, λίγο-πολύ η δουλειά της C.Ι.Α. και του Εθνικού Ιδρύματος για την Δημοκρατία N.E.D ;
Η Ιστορία συμβουλεύει πως αυτό που πρέπει να παρακολουθούμε προσεκτικά είναι το δικό μας Κόμμα του Πολέμου.
Θυμηθείτε την Επιχείρηση Ιρακινή Ελευθερία.
Ποιος παραπλάνησε, εξαπάτησε και έλεγε ψέματα για τα όπλα μαζικής καταστροφής του Σαντάμ Χουσεΐν, τις «πλαστές ειδήσεις» που μας ρούφηξαν σε μια από τις μεγαλύτερες στρατηγικές γκάφες της χώρας μας;
Ποιος ψευδόταν επί χρόνια για το πρόγραμμα πυρηνικών όπλων του Ιράν, το οποίο παρ’ ολίγο να μας σύρει στον πόλεμο, προτού όλες οι 16 μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ γελοιοποιήσουν την προπαγάνδα το 2007 και το 2017;
Παρ’ όλα αυτά υπάρχουν κάποιοι, εδώ και στο εξωτερικό, που επιμένουν ότι το Ιράν έχει ένα μυστικό πυρηνικό πρόγραμμα. Σκοπός τους: πόλεμος κατά του Ιράν.
Μας είπαν μήπως όλην την αλήθεια για το επεισόδιο του Αυγούστου 1964, μεταξύ βορειοβιετναμικών κανονιοφόρων και των αντιτορπιλικών Maddox και C. Turner Joy, που έσπρωξε το Κογκρέσο να υιοθετήσει, σχεδόν ομόφωνα, το ψήφισμα που μας οδήγησε σε οκταετή πόλεμο στη Νότιο-Ανατολικήν Ασία;
Μπορεί να πάει κανείς πολύ πιο πίσω στην αμερικανική ιστορία.
Ο Αβραάμ Λίνκολν, ως μέλος του Κογκρέσου, δεν πίστεψε τον ισχυρισμό του προέδρου Πολκ ότι ο μεξικανικός στρατός είχε περάσει το Ρίο Γκράντε και «έχυνε αμερικανικό αίμα στην αμερικανική γη». Στην πρόταση ψηφίσματος που υπέβαλε, ο Λίνκολν ζητούσε να μάθει σε ποιο σημείο σημειώθηκε η θηριωδία, που ανάγκασε τον αμερικανική στρατό να προελάσει ως τη Μέξικο Σίτυ και να απαλλάξει το κράτος του Μεξικού από τη μισή του επικράτεια.
Και έλεγε την αλήθεια ο υφυπουργός του Ναυτικού Θέοντορ Ρούζβελτ όταν δήλωνε πως το ανατιναγμένο στο λιμάνι της Αβάνας πολεμικό Μαίην «βυθίστηκε από μια δόλια ενέργεια των Ισπανών»; *
Κανείς ποτέ δεν απέδειξε πως οι Ισπανοί προκάλεσαν τη έκρηξη.
Αλλά η Αμερική έβγαλε από αυτόν τον πόλεμο αυτό που επιδίωκε ο Ρούζβελτ –Το Πουέρτο Ρίκο, την Γκουάμ και τις Φιλιππίνες, μια δική μας αυτοκρατορία.
« Στον πόλεμο η αλήθεια είναι τόσο πολύτιμη που θα πρέπει πάντοτε να προστατεύεται από μια φρουρά από ψεύδη.»
Αυτό έλεγε ο Ουίστων Τσώρτσιλ, ο Μέγας Μάγιστρος του Ψεύδους.
*Σημ. Μτφρ: Δεν το επικαιροποιεί ο Μπιουκάναν, αλλά και σιωπηρά παραπέμπει στο σύγχρονο αφήγημα περί ρωσικής κατάρριψης του Μαλαισιανού αεροπλάνου στην Ουκρανία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.