Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2017

Σκληρή απάντηση του συριακού ΥΠΕΞ κατά Ισραήλ με 2 επιστολές σε Guterres και Συμβούλιο Ασφαλείας για τον βομβαρδισμό του αεροδρομίου al Mazzeh



H Συρία κάλεσε την Παρασκευή τη διεθνή κοινότητα να λάβει μέτρε τιμωρίας κατά του Ισραήλ μετά την επίθεση κατά του στρατιωτικού αεροδρομίου al Mazzeh στη Δαμασκό.
Με 2 επιστολές που απέστειλε το Υπ.Εξωτερικών της Συρίας στον ΓΓ του ΟΗΕ António Guterres και στον πρόεδρο του Συμβουλίου Ασφαλείας δήλωσε : «Ο ρόλος του Ισραήλ στον πόλεμο των τρομοκρατών στη Συρία εκτέθηκε. »

« H oλοκληρωτική του έλλειψη δισταγμού να οδηγήσει μια τρομοκρατική επίθεση πρόσφατα υποχρεώνει τη διεθνή κοινότητα και το Συμβούλιο Ασφαλείας να πάρει μέτρα για να τιμωρήσει την ισραηλινή επίθεση  και να προβλέψει επαναλαμβανόμενες επιθέσεις  « .
Η δήλωση περιγράφει την ισραηλινή επίθεση ως μέρος μιας μακράς σειράς ισραηλινών επιθέσεων από την αρχή  του πολέμου των τρομοκρατών κατά της εθνική κυριαρχίας της Συρίας και ανεξαρτησίας της. Ο πόλεμος  « σχεδιάστηκε στους διαδρόμους των υπηρεσιών πληροφοριών των Ισραήλ,Γαλλίας και Αμερικής και από τους πράκτορες σε Σ Αραβία, Τουρκία,Κατάρ και σε άλλες χώρες  που αναζητούσαν να εγκαταστήσουν  τον έλεγχό τους και την ηγεμονία τους στη Συρία ”.ynet
Το Υπ. ανέφερε επίσης την ισραηλινή υποστήριξη στα τρομοκρατικά δίκτυα κυρίως στην al Nosra”, που έγκειται στην χορήγηση διαφόρων τύπων όπλων και την νοσηλεία περισσότέρων από 1500 τραυματίες με διασυνδέσεις σε τρομοκρατικά δίκτυα  στα ισραηλινά νοσοκομεία  κάνει το Ισραήλ έναν εταίρο στην αιματοχυσία των συρίων.
To Υπ. καταγγέλει στην ίδια δήλωση ότι « η αεροπορία του ισραηλινού εχθρού εξαπέλυσε έναν μεγάλο αριθμό πυραύλων από  το ύψος της λίμνης Τιβεριάδας  στην περιφέρεια της Δαμασκού στο αεροδρόμιο του Mazzah, που προκάλεσε μια πυρκαγιά».sana
dimpenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.