Τετάρτη, 18 Ιανουαρίου 2017

ΜΕ ΤΟ ΕΜΠΑ ΤΡΑΜΠ ΗΧΗΡΟ «ΧΑΣΤΟΥΚΙ» ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ!

trump-new-york

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Στα «κάγκελα» η Άγκυρα καθώς οι ειδήσεις που έρχονται από τις ΗΠΑ έχουν εξοργίσει την τουρκική κυβέρνηση γιατί αναφέρουν ότι η νέα ηγεσία του αμερικανικού Πενταγώνου υπό την κυβέρνηση Ντόναλντ Τραμπ, προχωρεί σε ανοιχτή στρατιωτική συνεργασία με τους Κούρδους της Συρίας, οι οποίοι έχουν συγκροτήσει τις λεγόμενες «Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις», «SDG», ένα καινούργιο στρατιωτικό συνασπισμό με πρωτοκαθεδρία το κουρδικό στοιχείο.

1018379667
Όπως αναφέρουν οι πληροφοριες που έχουν θορυβήσει την Τουρκία, η νέα διοίκηση του αμερικανικού Πενταγώνου με την ανάληψη της εξουσίας από την κυβέρνηση Τραμπ έχει σχεδιάσει μεγάλες στρατιωτικές επιχειρήσεις για την κατάληψη της πρωτεύουσας των Τζιχαντιστών στην Συρία, της Ράκκα, υπό την καθοδήγηση και την στρατιωτική πρωτοβουλία του κουρδικού YPG, δηλαδή των Κούρδων της Συρίας τους οποίους η Τουρκία θεώρει τρομοκράτες.
Συγκριμένα οι αμερικανικές στρατιωτικές δυνάμεις που βρίσκονται στην Συρία ετοιμάζουν μεγάλη στρατιωτική επιχείρηση μαζί με τους Κούρδους, τους οποίους τον τελευταίο καιρό έχουν ενισχύσει με νέα οπλικά συστήματα και παράλληλα έχουν εκπαιδεύσει στρατιωτικά πολλούς Κούρδους για τις επικείμενες επιχειρήσεις κατά του IŞİS.
Οι Τούρκοι έχουν εξοργιστεί γιατί θεωρούν αυτή την εξέλιξη από την σύμμαχο τους υποτίθεται στα πλαίσια του ΝΑΤΟ, ΗΠΑ, σαν πισώπλατο χτύπημα στην Τουρκία, με σοβαρές συνέπειες στο κουρδικό ζήτημα που αποτελεί πάγιο εφιάλτη για το τουρκικό καθεστώς.
Μάλιστα!
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.