Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2017

Σχεδόν το 70% των Ρώσων βλέπει το ΝΑΤΟ ως απειλή



Σύμφωνα με έρευνα, το 67% των Ρώσων πολιτών θεωρεί ότι το ΝΑΤΟ είναι απειλή για τη Ρωσία, 20% το βλέπει ως ουδέτερη οργάνωση και υπάρχει ένα 3% που πιστεύει ότι η Βορειοατλαντική Συμμαχία, λειτουργεί προστατευτικά.

Σε σύγκριση με έρευνα του 2012, σε παρόμοια έρευνα, ο αριθμός των Ρώσων πολιτών, που βλέπουν τη Συμμαχία ως απειλή, αυξήθηκε κατά 29%.
Η έρευνα έγινε από την εταιρεία ερευνών ‘Gallup’ και διεξήχθη σε πολλές χώρες.
Για παράδειγμα στη Σερβία το 64% των ερωτηθέντων θεωρεί το ΝΑΤΟ ως απειλή και μόνο το 6% ως μέσο άμυνας.
Στην Ουκρανία το 35% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι φοβάται το ΝΑΤΟ, ενώ 29% υποστηρίζει την άποψη ότι λειτουργεί προστατευτικά.
Ως προστασία, επίσης, βλέπει το ΝΑΤΟ, η Γεωργία με ποσοστό 37%, το Αζερμπαϊτζάν 21% και η Αρμενία 8%.
Τη μεγαλύτερη υποστήριξη του το ΝΑΤΟ,  έχει από τους Αλβανούς του Κοσσυφοπεδίου,  σε ποσοστό 90%, στην Αλβανία 70%, στην Εσθονία 52%, την Πολωνία 62%, στη Λιθουανία 57% και τη Λετονία 49%.
Ουδέτερη στάση για τη Συμμαχία έχουν οι κάτοικοι του Μαυροβουνίου (21%) και οι Έλληνες με ποσοστό 23%.
Σύμφωνα με τον αμερικανικό οργανισμό σφυγμομέτρησης της κοινής γνώμης ‘ Gallup’, η έρευνα έγινε τηλεφωνικά από κοινωνιολόγους το 2016. Στη Ρωσία συμμετείχαν δύο χιλιάδες άτομα ενήλικες, σημειώνει το δημοσίευμα.
Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος Ἐχέδωρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.