Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2017

Τα “μυστήρια” του ταξιδιού του Αρχηγού της CIA σε Τουρκία και Σαουδική Αραβία!



Της ΛΙΑΝΑΣ ΜΥΣΤΑΚΙΔΟΥ
Ο νέος αρχηγός της CIA  Mark Pompeo αμέσως μετά την επίσκεψη του στην Άγκυρα, μετέβη στο Ριάντ όπου βράβευσε τον διάδοχο της Σαουδικής Αραβίας και υπουργό εσωτερικών πρίγκιπα Muhammed bin Nayif bin Abdulaziz για την συμβολή του στην πάταξη της τρομοκρατίας!

Την ώρα που οι αποκαλύψεις του Wikileaks διαδέχονται η μια την άλλη για την ενίσχυση που προσφέρουν οι ΗΠΑ, το Κατάρ και η Σαουδική Αραβία στον ISIS, η  CIA βραβεύει τον πρίγκιπα διάδοχο.
Επίσης, η ίδια η CIA υποστηρίζει ότι οι 15 από τους 19 υπόπτους για την επίθεση στους Δίδυμους Πύργους την 11η Σεπτεμβρίου είναι Σαουδάραβες….
Ας θυμηθούμε μερικές δηλώσεις του Pompeo:
-Η Τουρκία και το Ιράν είναι ισλαμικές δικτατορίες
-Η παρακολούθηση των τηλεφωνημάτων μερικές φορές μπορεί να είναι χρήσιμη
-Εάν χρειαστεί μπορεί να επιβληθεί θανατική ποινή
-Πρέπει να απαγορευτούν οι εκτρώσεις.
Ο νέος αρχηγός της CIA πραγματοποίησε το πρώτο του ταξίδι στο εξωτερικό στην Τουρκία.
Την ώρα που ο Ερντογάν προσπαθούσε να τον πείσει ότι το PKK, PYD YPG είναι τρομοκρατικές οργανώσεις, η Μόσχα υποστήριζε το αντίθετο και δήλωνε επίσημα την παρουσία γραφείων των οργανώσεων αυτών στη Ρωσία.
“Συμπτωματικά”  την ώρα που ο Pompeo βρισκόταν στην Άγκυρα ρωσικό αεροσκάφος σκότωσε 3 Τούρκους στρατιώτες και τραυμάτισε 11.
Ο Πούτιν επικοινώνησε με τον Ερντογάν και του εξέφρασε την λύπη του για το ατύχημα που συνέβη. Ο λαλίστατος και απειλητικός σουλτάνος δεν  είπε λέξη για την ρωσική επίθεση στο κτήριο που στεγαζόταν Τούρκοι στρατιώτες.  
Οı δυο επισκέψεις του αρχηγού της CIA  προφανώς συνδέονται.  Στόχος του νέου πλανητάρχη είναι αναμφισβήτητα το Ιράν.  Σύμφωνα με πληροφορίες του Reuters ο Τράμπ  εργάζεται για να χαρακτηρίσει τρομοκρατική οργάνωση τους Φρουρούς της Επανάστασης  (IRGC) του Ιράν.
Με αφορμή τη δοκιμή βαλλιστικού πυραύλου από την Τεχεράνη , οι ΗΠΑ επέβαλαν νέες κυρώσεις σε βάρος του Ιράν. Δεν ζήτησαν την κατάργηση της συμφωνίας για τα πυρηνικά, αλλά σκέπτονται  να αποκαλύψουν το ρόλο των Φρουρών της Επανάστασης στο Ιράκ, την Υεμένη, το Λίβανο, το Μπαχρέιν και να τους συντρίψουν.
Στο μεταξύ ο θάνατος του Ραφσαντζανί στο Ιράν άλλαξε τις ισορροπίες στην χώρα. Ο εκλιπών ήταν μετριοπαθής έναντι του συντηρητικού Χαμανέι.
Ο Πρόεδρος Ρουχανί που εξελέγη με τη βοήθεια του Ραφσαντζανί έχασε το στήριγμα του και τη στιγμή αυτή είναι αποδυναμωμένος.
Οι Φρουροί της Επανάστασης και ο διοικητής τους Κασιμ Σουλεϊμανί που δραστηριοποιείται στο Ιράκ, τη Συρία, το Λίβανο και την Υεμένη απέκτησε μεγάλη δύναμη. Ο σύμβουλος του  Κασίμ, ο Στρατηγός  Iraj Masjedi διορίστηκε πρέσβης στο Ιράκ…
Παρά τις αντιρρήσεις της Τουρκίας οι Σιίτες εθνοφρουροί υπό την ηγεσία του Hasdi Sabi εντάχθηκαν στον στρατό του Ιράκ και εισήλθαν στην πόλη Τελαφέρ , όπου κατοικούν Τουρκομάνοι.
Μπορεί το Ιράν να μην έγινε εγγυήτρια δύναμη για τη Συρία στην Σύνοδο της Αστάνα, ανέλαβε όμως την ευθύνη της τήρησης της εκεχειρίας.
Με λίγα λόγια το Ιράν κατάφερε να αποδυναμώσει το ρόλο της Σαουδικής Αραβίας στη Μέση Ανατολή.  Οι Σιίτες κέρδισαν συμβολικές νίκες ακόμα και στην Υεμένη. Έπληξαν πολεμικό πλοίο της  Σαουδικής Αραβίας στις όχθες της Υεμένης πριν λίγες εβδομάδες.
Ο πρώην υπουργός των εξωτερικών των ΗΠΑ Κίσσινγκερ συνέστησε στον νέο Πρόεδρο να απομονώσει το Ιράν στη Μέση Ανατολή.
Σίγουρα  στόχος της επίσκεψης του Pompeo  στην Τουρκία και τη Σαουδική Αραβία ήταν το Ιράν.
Η απομόνωση του Ιράν είναι ζωτικής σημασίας για τις ΗΠΑ.  Η Αμερική δεν κατάφερε να ανατρέψει τον Άσαντ , αλλά διαμέλισε την χώρα του.  Αυτό έγινε για να ανακόψουν το δρόμο του Ιράν προς το Λίβανο.
Ο Τραμπ μαζί με την Βρετανία κάνουν τα πάντα για να σπείρουν τη διχόνοια μεταξύ Ρωσίας-Κίνας, Ρωσίας Ιράν και Τουρκίας-Ιράν.  Ο φιλοκυβερνητικός Τύπος στην Τουρκία καλλιεργεί έντεχνα την εχθρότητα εναντίον της Τεχεράνης.
Το προεδρικό σύστημα που φιλοδοξεί να εδραιώσει ο Ερντογάν, μαζί με την οικονομική κρίση θα μετατραπεί σε ομοσπονδιακό και θα λύσει το εδαφικό πρόβλημα των Κούρδων.
Η αναπόφευκτη σύγκρουση  Άγκυρας-Τεχεράνης θα επισπεύσει τα γεγονότα.
militaire.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.