Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2017

Αφήσαμε ανενόχλητο να φύγει τον Τούρκο που φωτογράφιζε το Ναύσταθμο!!!




Γράφει ο ΣΤΕΛΙΟΣ ΦΕΝΕΚΟΣ
Πρόεδρος της ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΑΞΙΩΝ
Υποναύαρχος ε.α
Την περασμένη Παρασκευή εντοπίσθηκε από ειδικό φρουρό του Πολεμικού ναυτικού που περιπολούσε με το περιπολικό σκάφος, ο αρχιμηχανικός του πληρώματος του φορτηγού πλοίου “MAKBULE ANA”, σημαίας Τουρκίας, να φωτογραφίζει και να βιντεοσκοπεί καμουφλαρισμένα με κάμερα και με το κινητό του τηλέφωνο, τις εγκαταστάσεις και τα πλοία του Ναυστάθμου Σαλαμίνας, από το κατάστρωμα του πλοίου του το οποίο περνούσε από τον Δίαυλο Σαλαμίνας.

Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσαν τα τουρκικά ΜΜΕ, ο συλληφθείς ονομάζεται Τσενγκίζ Οϊγκούρ (Cengiz Uygur) και είναι συνταξιούχος υπαξιωματικός του τουρκικού Ναυτικού.
Ο ειδικός φρουρός που τον αντιλήφθηκε, άριστα εκπαιδευμένος, τον παρακολούθησε με διακριτικότητα, κατέγραψε με ακρίβεια τις κινήσεις του και ειδοποίησε άμεσα τις αρμόδιες αρχές. Ο Τούρκος συνελήφθη από τις λιμενικές αρχές στο λιμάνι της Ελευσίνας αμέσως μόλις κατέπλευσε το πλοίο του.
Η κάμερα και το κινητό κατασχέθηκε και ο Τσενγκίζ Οϊγκούρ συνελήφθη για παράβαση του άρθρου 149 του ποινικού κώδικα και προσήχθη στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Πειραιά με τη διαδικασία του αυτοφώρου, απ’ όπου αφέθη ελεύθερος και ορίστηκε τακτική δικάσιμος για τις 8 Φεβρουαρίου.
Στην δικάσιμο δεν παρουσιάσθηκε, αφού διέφυγε ανεμπόδιστος με το πλοίο του και καταδικάστηκε ερήμην σε 1 χρόνο φυλακή.
Τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι εύλογα και απαιτούν απάντηση από τις εν υπνώσει κυβερνητικές αρχές:
1. Γιατί δεν του ασκήθηκε δίωξη για κατασκοπία, αλλά μόνο δίωξη με βάση το άρθρο 149του ΠΚ, την στιγμή που υπάρχει στγκεκριμένη μαρτυρία, βρέθηκαν συγκεκριμένα βίντεο, υπήρξε καλυμμένη και διαρκής ηλεκτρονική καταγραφή και πιθανώς μετάδοσή τους, ενώ γνώριζε τις απαγορεύσεις.
2. Εξετάσθηκε η πιθανότητα οι ηλεκτρονικές αυτές καταγραφές και τα βίντεο να μεταδόθηκαν μέσω του τηλεφώνου σε κάποιον άλλο αποδέκτη εντός ή εκτός της χώρας μας;
3. Γιατί δεν κρατήθηκε σύμφωνα με την αυτόφωρη διαδικασία αφού ήταν πολύ πιθανόν να διαφύγει στο εξωτερικό και να μην παρουσιασθεί για την δίκη. Αυτός άλλωστε είναι ένας από τους βασικούς λόγους της αυτόφωρης διαδικασίας, μαζί με την πιθανότητα να προβεί σε νέα ποινικά κολάσιμη πράξη, την οποία ήταν πολύ πιθανόν να κάνει.
4. Την Παρασκευή 3-2-2017 το Τουρκικό πλοίο με το πλήρωμά του απέπλευσε από το λιμάνι της Ελευσίνας. Γιατί δεν διασφαλίσθηκε ότι ο υπόδικος Τούρκος δεν θα φύγει με το πλοίο του και θα παραμείνει στην χώρα μας για να δικασθεί;
Πότε επιτέλους θα σταθεί η κυβέρνηση στα πόδια της και θα υποστηρίξει τους νόμους τους κράτους, αντί να αποφεύγει να αναλάβει τις ευθύνες της και να προστατεύσει το κύρος και την υπόσταση της χώρας μας;
militaire.gr

5 σχόλια:

  1. ΦΥΣΙΚΑ ΤΟΝ ΑΦΗΣΑΜΕ ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΕΔΩ ΑΝΩΤΑΤΟ ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΤΟΥ ΓΕΝ ΖΗΤΗΣΕ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΜΑΣ ΣΥΜΒΟΛΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΕΙ ΤΑ ΠΕΙΣΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΗΤΤΑΣ ΤΩΝ ΙΜΙΩΝ Ο ΤΟΥΡΚΟΣ ΜΑΣ ΜΑΡΑΝΕ? ΟΣΟΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΟΝ ΤΟΥΡΚΟ ΩΣ ΕΧΘΡΟ ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΟΙ ΕΧΘΡΟΙ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΟΣ ΕΞ ΑΛΛΟΥ ΚΑΙ Ο ΓΕΡΩΝ ΠΑΙΣΙΟΣ ΤΟ ΑΦΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΦΟΒΑΣΤΕ,ΤΟΥΣ ΛΥΜΠΕΡΗΔΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΙΔΕΣ ΓΕΕΘΑΔΕΣ ΝΑ ΦΟΒΑΣΤΕ ΛΕΩ ΕΓΩ..ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΕΓΩ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. DARE TO BE FROG..https://www.youtube.com/watch?v=MED_i03hom4 ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΔΟΞΑ ΑΝΙΔΙΟΤΕΛΕΙΑ ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΠΑΠΠΟΥ ΒΑΤΡΑΧΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΦΟΒΑΣΤΕ ΑΥΤΟΥΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΑΠΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΑΝ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΤΟΝ ΒΑΤΡΑΧΟ ΠΟΥ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΕΙΝΑΙ ΤΡΙΣ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΙ ΟΠΟΙΟΣ ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕ.505 ΤΠΝ MARINES GREECE 94 ΣΤ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΑΜΕΙΩΤΟ ΚΕΦΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΑ ΜΑΣ....''ΟΙ ΠΙΕΣΕΙΣ ΟΜΩΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΔΟΙΗΚΗΤΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΟΜΑΝΤΟΣ ΕΓΙΝΑΝ ΑΦΟΡΗΤΕΣ''ΡΕ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΙΕΣΑΝ ΟΙ 'ΕΧΘΡΟΙ ΟΙ ΠΑΛΙΟΤΟΥΡΚΟΙ''??????? ΣΑ ΔΕ ΝΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΟΙ ΣΚΑΤΟΤΟΥΡΚΟΙ ΑΧΑΧΑΧΑ ΓΙΑ ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΕΘΝΙΚΗ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΓΙΑ ΚΑΜΑΡΩΣΤΕ ΚΛΑΡΕΣ ΑΣΤΕΡΙΑ ΚΑΙ ΑΡΧΙΔΙΑ ΚΑΠΑΜΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.