Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2017

Ρωσικό αεροσκάφος σκότωσε – από λάθος- Τούρκους στρατιώτες στη Συρία




Φεβρουάριος 9, 2017. 18:15
Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, επιβεβαίωσε τα δημοσιεύματα ότι από λάθος ρωσικό αεροσκάφος εκτόξευσε ρουκέτα και σκότωσε Τούρκους στρατιώτες κατά τη διάρκεια επίθεσης ρωσικών δυνάμεων στην περιοχή της Αλ Μπαμπ στη Συρία.

Ο Πεσκόφ ανέφερε ότι ο πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, εξέφρασε τη λύπη του και τα συλλυπητήρια τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για το ατυχές συμβάν του θανάτου τριών Τούρκων στρατιωτών.
Νωρίτερα, Τούρκοι αξιωματούχοι ανακοίνωσαν ότι κατά τη ρωσική επίθεση, τυχαία, σκοτώθηκαν τρία μέλη του τουρκικού στρατού και άλλα 11 τραυματίσθηκαν στα βόρεια της Συρίας.
Ο Πούτιν μίλησε τηλεφωνικά με τον Τούρκο πρόεδρο και εξέφρασε τη λύπη του για τους θανάτους των στρατιωτών στην περιοχή της Αλ Μπαμπ.
Οι δύο ηγέτες συμφώνησαν να έχουν αυστηρότερο στρατιωτικό συντονισμό κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων εναντίον του ‘ισλαμικού κράτους’ και των άλλων τρομοκρατικών ομάδων στη Συρία.
Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, επιβεβαίωσε το θάνατο τριών Τούρκων στρατιωτών από ρωσική επίθεση στην περιοχή της Αλ Μπαμπ.
«vesti-online.com»
Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος Ἐχέδωρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.