Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2017

Για να κλείσει η αξιολόγηση πρέπει να πάρει το μερτικό του και ο Τούρκος;


vardakas

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Όταν υπέγραφαν σωρηδόν τα μνημόνια σκωπτικά αλλά ουσιαστικά ρωτούσαμε δια της αρθρογραφίας μας.
«αν συμφωνούσε και ο τούρκος με τα μνημόνια αυτά;»
Διότι αν θέλεις να υποθηκεύσεις στα χέρια των τοκογλύφων σύμφωνα με το Βρετανικό Δίκαιο τις εν δυνάμει πλουτοπαραγωγικές πηγές της χώρας σου πάνω στις οποίες έχει άπληστες και άνομες βλέψεις ο γείτονας σου , καλόν θα ήταν να το λάβεις αυτό υπόψη σου.
Τώρα τα πράγματα έσφιξαν πολύ και τα βλέμματα των πολιτικών είναι παγωμένα.

Τα αδιέξοδα του Λαού γίνονται σήμερα αδιέξοδα για τους πολιτικούς οι οποίοι δυστυχώς βλέπουν την μπόρα που πάει να ξεσπάσει.
«Citigroup: Τα 3 ερωτήματα που δεν απάντησε το ΔΝΤ για το ελληνικό πρόγραμμα – Ασαφής η συμμετοχή
Le Monde: Διχασμένα τα κράτη-μέλη του ΔΝΤ για το ελληνικό χρέος
Καμμένος: Το Αιγαίο είναι η καρδιά της Ελλάδας – Δεν έχει γκρίζες ζώνες
Η πρόταση της Merkel για μια ΕΕ πολλών ταχυτήτων θα αποδειχθεί ορθή λύση για την Ελλάδα που βρίσκεται σε αδιέξοδο
ΔΝΤ: Φτωχή η πρόοδος της Ελλάδος – Ακραία μη βιώσιμο το χρέος – Θέλει να μείνει στο Γ Μνημόνιο αλλά δεν πληρούνται όροι»
Οι Ρώσοι πήραν μυρωδιά αυτό που έρχεται σαν μπουρίνι στο ΑΙΓΑΙΟ των ενεργειακών αντικλίνων.
«Είναι απαραίτητο να εξετασθεί η κατάσταση σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο πλαίσιο με την ανακατανομή των σφαιρών επιρροής.
Μετά τις εκλογές στις ΗΠΑ και τις αρκετά επιτυχείς ενέργειες της Ρωσίας στη Μέση Ανατολή, πολλές, προηγούμενα, παγωμένες συγκρούσεις άρχισαν να κινούνται.
Τώρα η Τουρκία και η Ελλάδα κατηγορούν ο ένας τον άλλον και μιλούν για «κόκκινες γραμμές.
Ναι, υπάρχει κάποια συμφωνία, αλλά, καμία επίσημη, μεταξύ των δύο πλευρών.» υποστηρίζει ο εμπειρογνώμονας Αντρέι Βολοσίν στο Ομοσπονδιακό πρακτορείο ειδήσεων – «riafan.ru»
Και συνεχίζει ο ίδιος εμπειρογνώμονας …
«Η Τουρκία, για παράδειγμα, αποφάσισε να μοιρασθεί τα προβλήματά της με τη Ρωσική Ομοσπονδία, και τώρα ψάχνει μια οποιαδήποτε ευκαιρία να ερμηνεύσει διαφορετικά την παμπάλαια σύγκρουσή της με την Αθήνα. Για αυτό έχει προβεί στις τρέχουσες διπλωματικές μανούβρες ξιφασκίας πάνω από το Αιγαίο και την κατάσταση που υπάρχει (διαιωνίζει) στο βόρειο τμήμα της Κύπρου.
Φυσικά, με την πρώτη ματιά, η σύγκρουση μεταξύ των δύο πλευρών που είναι στην Βορειοατλαντική Συμμαχία, φαίνεται, ίσως, ακανόνιστη (μη φυσιολογική). Παρ’ όλα αυτά, συνεχίσει ο εμπειρογνώμονας, όλα εντάσσονται στη λογική του μεταβαλλόμενου κόσμου.
Η Αθήνα και Άγκυρα περιμένουν με την ίδια αδημονία την αντίδραση της ηγεσίας της ΕΕ και του ΝΑΤΟ.»
Η Τουρκία είναι ξεκρέμαστη ενεργειακά, εκείνο που την ενδιαφέρει είναι όχι απλώς να γίνει κόμβος μεταφοράς ενέργειας αλλά να αποκτήσει ενεργειακή αυτοδυναμία.
Στην Συρία και το Ιράκ οι ενδιαφερόμενοι είναι πολλοί, μεταξύ αυτών και οι αντίπαλοι της Κούρδοι.
Ενώ στο ΑΙΓΑΙΟ έχει να αντιπαρατεθεί με την Ελλάδα των μνημονίων.
Από τότε που εισήλθαμε στον θαυμαστό κόσμο των μνημονίων ο τούρκος έχει ένα παραπάνω φόβο .
ΦΟΒΑΤΑΙ μήπως οι δανειστές μας του φάνε τα πετρέλαια που διεκδικεί στο Αρχιπέλαγος του ΑΙΓΑΙΟΥ.
Για αυτό και παρακολουθεί με προσοχή και νοιάζεται για την πορεία του κλεισίματος της αξιολόγησης με τους δανειστές-τοκογλύφους.
Με βάσει την πορεία των οικονομικών εξελίξεων στην Ελλάδα καταστρώνει τον τελικό σχεδιασμό της σύγκρουσης-εμπλοκής που επιθυμεί να δρομολογήσει για να παγιώσει τις άπληστες ορέξεις του.
Τελικά στο τραπέζι –φαγοπότι που θέλουν να στρώσουν στο ΑΙΓΑΙΟ και οι τούρκοι και οι τοκογλύφοι Ευρωπαίοι θα μείνουν με τα μαχαιροπήρουνα.
Το σερβίρισμα τους θα τους το κάνει η γεωπολιτική συγκυρία των εξελίξεων , όταν η μάνα θα χάνει το παιδί και το παιδί την μάνα από την Αμερική μέχρι το Ιράν και από την Ρωσία μέχρι την Κίνα.
Με πίστη και ελπίδα
Δρ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΒΑΡΔΑΚΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.