Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2017

Αποσύρθηκε το CESME απο το Αιγαίο - Νέο επεισόδιο "φάντασμα" αναφέρουν τουρκικά ΜΜΕ


Του Απόλλωνα Λεονταρίτη
Tα τουρκικά ΜΜΕ αναφέρουν νέο επεισόδιο - φάντασμα στα Ίμια την ίδια στιγμή που το τουρκικό σκάφος θαλάσιων ερευνών αποσύρεται απο το Αιγαίο.

Πηγές από το ΓΕΕΘΑ ανέφεραν στο Onalert.gr ότι δεν υπάρχει καμία αναφορά που να επιβεβαιώνει νέο επεισόδιο στα Ίμια. Μαλιστα το σκάφος θαλάσσιων ερευνών CESME που έπλεε χτες σε δεσμευμένη περιοχή στο Β. Αιγαίο, έχει πλέον αποσυρθεί από την περιοχή.
Το τουρκικό πλοίο που βρισκόταν υπο συνεχή επιτήρηση από το Λιμενικό Σώμα και το Πολεμικό ναυτικό επιβεβαιώθηκε ότι επιστρέφει σε τουρκικά ύδατα καθώς εισήλθε, πριν από λίγη ώρα στα Στενά του Βοσπόρου.
Κατά συνέπεια είναι σαφές ότι δεν υπάρχει καμία κινητικότητα τουρκικών πλοίων ή άλλου είδους στο Αιγαίο αυτή τη στιγμή και οι όποιες πληροφορίες μεταδίδουν τουρκικά ΜΜΕ αποτελούν μέρος μιας καλοστημένης επιχείρησης ψυχολογικών επιχειρήσεων.
Στόχος της σύμφωνα με εκτιμήσεις είναι ο επηρεασμός της τουρκικής κοινής γνώμης, προκειμένου να δημιουργηθεί η αίσθηση μιας «ελληνικής επιθετικότητας» για να επιτευχθεί αποπροσανατολισμός από τα φλέγοντα προβλήματα που υπάρχουν στο εσωτερικό της χώρας.
Η ίδια ιστοσελίδα που προκάλεσε νωρίτερα με τον ισχυρισμό ότι οι Οινούσσες αποτελούν «τουρκικό νησί όπου ο Έλληνας Α/ΓΕΣ ύψωσε την Ελληνική σημαία», επανήλθε «δριμύτερη» με νέο δημοσίευμα, σύμφωνα με το οποίο υπάρχει νέο επεισόδιο στα Ίμια..
Στο επίμαχο δημοσίευμα αναφέρεται ότι ένα ελληνικό πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού προσπάθησε σήμερα να μπει στα τουρκικά χωρικά ύδατα αλλά η τουρκική ακτοφυλακή αντιλήφθηκε εγκαίρως την κίνηση.  Ακολούθως τουρκικό σκάφος πήρε θέση μπροστά από το ελληνικό πλοίο και το εμπόδισε να περάσει!
Η ένταση, σύμφωνα πάντα με την τουρκική εφημερίδα κράτησε 15 λεπτά και έληξε όταν αποχώρησε το ελληνικό πολεμικό πλοίο το οποίο πήγε στην Ψέριμο. Λέει επίσης ότι έγιναν και άλλες "προκλητικές" κινήσεις των ελλήνων αλλά τα τουρκικά σκάφη τις εμπόδισαν...
onalert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.