Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2017

ΒΕΛΓΙΟ: Eταιρία εμφύτευσε μικροτσίπ σε εργαζόμενους!



Αντιδράσεις που κάνουν λόγο για μαρκάρισμα των εργαζομένων σαν να είναι ζώα έχει εγείρει η είδηση ότι εταιρία στο Βέλγιο εμφύτευσε σε οκτώ υπαλλήλους της μικροτσίπ!

Ο λόγος για την εταιρία ψηφιακού marketing Newfusion, η οποία αποφάσισε να μετατρέψει το σώμα των υπαλλήλων της σε κλειδιά-πασπαρτού τόσο για τις πόρτες όσο και για τους υπολογιστές.
Τα μικροτσίπ αυτά, τα οποία, σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα της βελγικής εφημερίδας «Le Soir», έχουν το μέγεθος κόκκου ρυζιού, κοστίζουν 100 ευρώ το ένα και εμφυτεύονται ανάμεσα στον δείκτη και τον αντίχειρα.
Αν και διευκρινίζεται ότι η εμφύτευσή του έγινε μόνο σε εργαζομένους που έδωσαν τη συγκατάθεσή τους, δεν ήταν λίγοι αυτοί που είπαν ότι αυτή η διαδικασία εξομοιώνει τους ανθρώπους με ζώα ή ακόμα χειρότερα με αντικείμενα που έχουν barcode.
«Είναι ένας πραγματικός κίνδυνος. Αστυνομεύονται πια οι εργαζόμενοι από τα βάθη της σάρκας τους. Είναι ένα εργαλείο απόλυτου ελέγχου. Μπορεί κανείς να ξέρει τι ώρα αρχίζει τη δουλειά ο υπάλληλος και τι ώρα κάνει διάλειμμα για τσιγάρο» σχολιάζει ο Alexis Deswaef, πρόεδρος οργάνωσης προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
από την εφημερίδα ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ (4/2/2017) & σε βελγικό site
redskywarning.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.