Σάββατο 4 Μαρτίου 2017

Το ΝΑΤΟ υποψιάζεται ότι πίσω από το πραξικόπημα ήταν ο Ερντογάν.


Erdogan speaks to Turkey
Σε μια ατεκμηρίωτη διαρροή στο νορβηγικό μέσο Aldrimer.no, αναφέρεται ότι «Ανώτερες πηγές του ΝΑΤΟ » σήμερα πιστεύουν ότι το πραξικόπημα του Ιουλίου οργανώθηκε από τον ίδιο τον Πρόεδρο Ερντογάν στην Τουρκία.

Οι πηγές τονίζουν ότι δεν υπάρχει μια έγγραφη τεκμηρίωση προς υποστήριξη αυτού του ισχυρισμού γιατί  πρόκειται   » απλά για πάρα πολύ ευαίσθητη » υπόθεση και ότι « οι ανώτεροι στρατηγοί του ΝΑΤΟ έχουν καταλήξει  ότι δεν υπήρξε πραξικόπημα παρά μόνο ένα κατασκευασμένο από τον πρέοδρο της Τουρκίας στρατιωτικό επεισόδιο.
« Εάν οι τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις ήθελαν να προβούν σε πραξικόπημα, θα το πετύχαιναν», φέρεται ν΄ανέφερε μία από τις πηγές του ΝΑΤΟ στο δημοσιογράφο του  Aldrimer.no τον Kjetil Stormark. « Αυτό είναι μια παράδοση στην Τουρκία » πρόσθεσε.
« Την επόμενη ήδη  ημέρα είχαν μια λίστα με 1600 ονόματα των ανθρώπων που ήθελαν να καταζητήσουν», πρόσθεσε η πηγή.
Το  »πραξικόπημα » πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 15 Ιούλη 2016.
Η επίσημη εξήγηση της τουρκικής κυβέρνησης είναι ότι το πραξικόπημα οργανώθηκε από υποστηρικτές του Fetthulah Γκιουλέν που βρίσκεται  αυτοεξόριστος στο Saylorsburg, στην Πενσυλβάνια. Ο Γκιουλέν αρνείται οποιαδήποτε εμπλοκή με το πραξικόπημα.opposingviews 2.3.17
dimpenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.