Τετάρτη 1 Μαρτίου 2017

Ο Τούρκος ποτέ δεν έρχεται από την κυρία είσοδο αλλά από την κερκόπορτα


vardakas1

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Οι κλέφτες, οι παράνομοι και οι προσωρινοί χρησιμοποιούν πάντα κερκόπορτες για να συλήσουν εκμεταλλευόμενοι συγκυρίες.
Οι Τούρκοι ψάχνουν και σήμερα να βρουν κερκόπορτα .
Στο πονηρό μυαλό τους φαντάζουν πολλές και δεν ξέρουν ποια να διαλέξουν.
Η θρασύτητα του ασιάτη γείτονα κορυφώνεται στις ώρες μας.
Τουρισμός φέτος γιοκ, του το λέει ακόμα και αυτό το ΔΝΤ.

ΔΝΤ: Πλήγμα για την Τουρκία η μείωση του τουρισμού. naftemporiki.gr/ Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου 2017
ΚΑΙ ψάχνει βρει ¨κερκόπορτες¨ για να ικανοποιήσει τα προαιώνια θηριώδη του ένστικτα για τους ξυπόλητους Έλληνες του Κολοκοτρώνη που ξεφτίλισαν τον οθωμανικό μεγαλείο του το ηρωικό 21.
Δεδομένης της σημερινής νεοθωμανικής παράνοιας επιστρατεύει ακόμα ιστορικές δικαιολογίες για να μας υπενθυμίσει ότι είναι προσωρινός σε αυτά τα μέρη.
¨Σε ένα κατάμεστο κλειστό αθλητικό χώρο στην Άγκυρα, ο Τούρκος πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ κήρυξε την έναρξη της προεκλογικής εκστρατείας για το «ναι» στις 18 συνταγματικές μεταρρυθμίσεις που θα μεταβιβάσουν τις περισσότερες εκτελεστικές εξουσίες στο πρόσωπο του προέδρου. «Ψηφίστε «ναι» για έρθει η άνοιξη», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Γιλντιρίμ προς τους επευφημούντες κομματικούς ισλαμιστές οπαδούς, ενώ σε μια άλλη αποστροφή του λόγου του θύμισε
ότι και στον Μωάμεθ τον Πορθητή κάποιοι είχαν πει «όχι» για την κατάκτηση της Κωνσταντινούπολης, αλλά εκείνος δεν τους άκουσε και την κατέκτησε!»…
greeknation.blogspot.gr/ .Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου 2017
Οι Αγαρηνοί δεν εισήλθαν στην ΠΟΛΗ από την κυρία είσοδο αλλά από το παραπόρτι ή από την πόρτα υπηρεσίας της εποχής εκείνης και άλλαξαν την ιστορία της περιοχής και εγκατέστησαν πολιτισμική βαρβαροκρατία.
Ουσιαστικά αυτά μας λέει ο σημερινός Τούρκος πρωθυπουργός.
«Κατά τη λαϊκή παράδοση, οι Τούρκοι μπήκαν στην Πόλη από την Κερκόπορτα, μια πύλη του τείχους που είχε μείνει ανοιχτή από αμέλεια ή, ακόμα πιο φορτισμένα, από προδοσία.
Την Κερκόπορτα την αναφέρει ο Δούκας στην Ιστορία του· ήταν ένα παλιό παραπόρτι, το μισό κάτω από τη γη, καλά κλεισμένο, που ο Παλαιολόγος είχε την κακή ιδέα να διατάξει να το ξεφράξουν για να βγαίνουν οι Ρωμιοί από εκεί και να χτυπάνε τους Τούρκους που είχαν ήδη μπει στον περίβολο του τείχους: ἦσάν τινες τῶν γερόντων ἐπιστάμενοι παραπόρτιον ἓν πρὸ πολλῶν χρόνων ἀσφαλῶς πεφραγμένον, ὑπόγαιον, πρὸς τὸ κάτωθεν μέρος τοῦ παλατίου. Καὶ δηλώσαντες τῷ βασιλεῖ, διὰ προστάξεως αὐτοῦ ἠνοίχθη· καὶ ἐξήρχοντο ἐξ αὐτοῦ περισκεπόμενοι τοῖς τείχεσι τοῖς ὑγιαίνουσι καὶ ἀντεμάχοντο τοῖς Τούρκοις ἐν τῷ περιβολαίῳ.Τὸ δὲ ὄνομα τῆς κρυφῆς ἐκείνης πύλης ἐκαλεῖτό ποτε Κερκόπορτα.
Κερκόπορτα, από το κέρκος (η ουρά του ζώου, εξού και κερκίδα), συνεπώς πίσω πόρτα, παραπόρτι, λέει το ετυμολογικό του Μπαμπινιώτη. Μεταφορικά, τη λέξη τη χρησιμοποιούμε πολύ συχνά για να δηλώσουμε το αδύνατο σημείο από το οποίο μπορεί να επωφεληθεί ο εχθρός για να κάμψει μια ισχυρή αντίσταση. Για παράδειγμα, ο Γ. Κάτρης είχε γράψει πως οι συμφωνίες της Ζυρίχης-Λονδίνου ήταν η κερκόπορτα για την κατοπινή τουρκική εισβολή.»
sarantakos.wordpress.com 29 Μαΐου, 2012
Οι κλέφτες και οι παράνομοι χρησιμοποιούν κερκόπορτες για να συλήσουν εκμεταλλευόμενοι συγκυρίες.
Το 22 χρησιμοποίησαν την κερκόπορτα της Ελληνικής πολιτικής ρευστότητας κατά την Μικρασιατική εκστρατεία για να γίνουν πρόγονοι των σημερινών τζιχαντιστών και να ρεύσει το αίμα στις αλησμόνητες πατρίδες που μας περιμένουν οσονούπω.
Το 74 τα ίδια στην Κυπριακή Τραγωδία. Χρησιμοποιώντας το προδοτικό πραξικόπημα του Σαμψών και την πολιτειακή ανωμαλία στην Ελλάδα εισήλθαν πάλι από κερκόπορτα για να δώσουν δείγματα βαρβαρότητας στην Μεγαλόνησο , τύπου σημερινού τζιχαντ .
Τελικά μια ζωή οι Τούρκοι ψάχνουν να βρουν κερκόπορτα αφύλακτη και παραπόρτι γιατί από την φύση τους είναι κλέφτες και ληστές.
Ακόμα και την κυρία είσοδο να τους ανοίξεις για να εισέλθουν , ο λόγος του λέει, αυτοί από συνήθεια θα πάνε από την πόρτα της υπηρεσίας.
Αυτές τις στιγμές στα κόκκινα από την αγωνία μάτια τους φαντάζουν πολλές κερκόπορτες στην Ελλάδα με σκοπό να μας τρώσουν.
Αυτή την φορά όμως τα πράγματα είναι διαφορετικά .
Πίσω από τις κατά φαντασία κερκόπορτες που βλέπουν από το Αιγαίο μέχρι την Κύπρο οι ισχυροί γεωπολιτικοί παίκτες της εποχής μας τους έχουν ετοιμάσει και αντίστοιχες παγίδες.
Τις επόμενες μέρες το τεκτονικό ρήγμα που λέγεται ¨υπό σύσταση κουρδικό κράτος¨ έχει να δώσει ισχυρούς μετασεισμούς.
Και όπως γνωρίζετε ο Τούρκος είναι πολύ ευαίσθητος στο θέμα τράνταγμα του σεισμού. Μάλιστα στην περίπτωση αυτή δεν ψάχνει να βρει έξοδο ή παραπόρτι ή κερκόπορτα αλλά πηδάει από τα παράθυρα.
Με πίστη και ελπίδα
Δρ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΒΑΡΔΑΚΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.