Τετάρτη 1 Μαρτίου 2017

Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΠΑΕΙ ΣΤΗΝ ΜΟΣΧΑ ΓΙΑ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΠΥΡΑΥΛΟΥΣ S-400


kremlin-erdogan-ve-putin-paris-te-gorusmeyecek-7923864_x_9717_o

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Μια πολύ σημαντική εξέλιξη που μπορεί να αποβεί ιδιαίτερα αρνητική για τα ελληνικά συμφέροντα, είναι η είδηση που μεταδίδουν τα τουρκικά ΜΜΕ ότι ο Ταιγίπ Ερντογάν πρόκειται να επισκεφτεί την Μόσχα στις 9-10 Μαρτίου όπου μεταξύ των άλλων θεμάτων που θα συζητήσει με τον πρόεδρο Πούτιν, θα είναι και το θέμα της απόκτησης από την Τουρκία των ρωσικών πυραύλων S-400.

Σύμφωνα με δηλώσεις του συμβούλιου εξωτερικής πολιτικής του Ερντογάν, İlnur Çevik, που έγιναν σε συνέντευξη του στο ρωσικό κανάλι Rossiya 24, ένα από τα σημαντικά θέματα των επαφών του Ερντογάν με τον Βλαδιμήρ Πούτιν θα είναι και οι διαπραγματεύσεις για την απόκτηση από την Τουρκία των S-400, που θα χαλυβδώσουν την τουρκική αεράμυνα.
Εκτός από αυτό το θέμα, στην ατζέντα των συζητήσεων των δυο ηγετών θα είναι η κατασκευή των Κέντρων Ατομικής Ενέργειας στην Τουρκία που θα αναλάβει ρωσική εταιρεία, το τουριστικό και γενικότερα οι οικονομικές σχέσεις των δυο χωρών.
Εντωμεταξύ σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορεία ειδήσεων Sputnik, η πρόθεση της Τουρκίας να αποκτήσει το σύστημα των ρωσικών πυραύλων S-400 έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων μέσα στο ΝΑΤΟ, αλλά οι αντιδράσεις αυτές δεν αναμένεται να επηρεάσουν τις ρωσοτουρκικές διαπραγματεύσεις.
Το θέμα είναι εμείς που… βρισκόμαστε σε όλα αυτά και σκεφτείτε αν τελικά οι Τούρκοι αποκτήσουν αυτούς τους ρωσικούς πυραύλους.
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.