Τετάρτη 22 Μαρτίου 2017

ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ ΠΑΙΡΝΕΙ Ο ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΡΩΣΙΑΣ – ΤΟΥΡΚΙΑΣ!



Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Σε βαριά οικονομικά αντίποινα προς την Ρωσία προχωρεί η Τουρκία, μετά και την τελευταία απόφαση των ρωσικών αρχών να μην επιτρέψουν την εισαγωγή χιλιάδων τόνων τουρκικής ντομάτας που είχαν κατευθυνθεί προς την ρωσική αγορά, διευρύνοντας σε «επικίνδυνο» βαθμό τον οικονομικό πόλεμο που άρχισε πρόσφατα μεταξύ των δυο χωρών.


Συγκεκριμένα όπως αναφέρουν τα τουρκικά ΜΜΕ, μετά την ζημιά πολλών δις δολαρίων που υπέστη η τουρκική οικονομία από το ρωσικό εμπάργκο των τουρκικών αγροτικών προϊόντων, η κίνηση της Τουρκίας να απαγορέψει την εισαγωγή ανίστοιχων ρωσικών προϊόντων θα κοστίσει τους Ρώσους 1,8 δις δολάρια και ο πόλεμος συνεχίζεται.
Χαρακτηριστικό του κλίματος είναι πως ο Τούρκος υπουργός Οικονομικών, Nihat Zeybekci, δήλωσε χτες πως παρά την επαναπροσέγγιση των δυο χωρών συνεχίζεται αμείωτος ο εμπορικό- οικονομικός πόλεμος που είχε αρχίσει από τον Νοέμβριο του 2015, μετά την κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους.

Ο Τούρκος υπουργός επιτέθηκε στην Ρωσία κατηγορώντας την ότι περιπαίζει τους Τούρκους, ότι τα τουρκικά φορτηγά TIR που μεταφέρουν ευπαθή προϊόντα προς την Ρωσία εγκλωβίζονται στα ρωσικά σύνορα και δεν τους δίνεται αδεία να εισέρθουν στην Ρωσία με συνέπεια σε πρώτη εκτίμηση την ζημιά 450 εκατομμυρίων δολαρίων, ενώ επέκρινε έντονα την ρωσική πλευρά για τις συνεχιζόμενες κυρώσεις της κατά της τουρκικής οικονομίας.
Όπως φαίνεται στις ρώσο τουρκικές σχέσεις ισχύει η παροιμία : «άλλα τα μάτια του λαγού και… άλλα της κουκουβάγιας»!
TÜRKİYE’ DEN RUSIA’ YA 1,8 MİLYAR DOLARLIK TEPKİ = 1,8 ΔΙΣ ΔΟΛΑΡΙΑ Η ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ (ΚΥΡΩΣΕΙΣ) ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΣΤΗΝ ΡΩΣΙΑ
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.ge

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.