Δευτέρα 20 Μαρτίου 2017

ΚΟΥΡΔΙΚΗ ΠΕΡΙΚΥΚΛΩΣΗ ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΑΠΟ…ΡΩΣΟΥΣ!




Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Σαν «βόμβα» έπεσε η είδηση στην Άγκυρα, την οποία πρώτο μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Reuters, ότι οι Ρώσοι συμφωνήσαν με το YPG, δηλαδή τους Κούρδους της Σάριας, να δημιουργήσουν αεροπορική βάση στην περιοχή του Afrin που είναι υπό κουρδικό έλεγχο και βρίσκεται δυτικά του τουρκικού θύλακα, περικυκλώνοντας ουσιαστικά τις τουρκικές δυνάμεις.

Σύμφωνα με τις πληροφοριες που μεταδίδουν τα τουρκικά ΜΜΕ, οι ρωσικές δυνάμεις έχουν προωθηθεί με την συμβολή των Κούρδων στον κουρδικό θύλακα του Afrin, δηλαδή πισώπλατα από τους Τούρκους και έχουν αρχίσει τις προπαρασκευές για την δημιουργία αεροπορικής βάσης την οποία θα χρησιμοποιούν από κοινού με τους Κούρδους.
Η εξέλιξη αυτή θεωρείται σαν ένα πολύ δυνατό χαστούκι στην Άγκυρα, που τώρα βλέπει πως έχει εγκλωβιστεί και ουσιαστικά περικυκλωθεί από τους Κούρδους που στηρίζονται από τους Αμερικανούς αλλά όπως αποδεικνύεται και από τους Ρώσους, παρά την επαναπροσέγγιση Τουρκίας Ρωσίας που έχει σημειωθεί τελευταία.
Η κίνηση αυτή των Ρώσων θεωρείται σαν «άδειασμα» της Άγκυρας σε μια πολύ ευαίσθητη περιοχή, ενώ οι Κούρδοι ισχυροποιούνται και άλλο τις θέσεις τους και προχωρούν στο σχέδιο της δημιουργίας του Βορείου Διαδρόμου αποκόπτοντας τους Τούρκους.
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.