Τρίτη 7 Μαρτίου 2017

Ήρθε το τέλος επιτέλους. Τους κομματιάζουν ευγενικά και τους ερεθίζουν προκλητικά


Ο ΟΣΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ στο Πανεπιστήμιο της Ρωμιοσύνης στην Παναγούδα του Αγίου Όρους.
Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Αχ αδελφοί «τα παραμύθια» που θεωρούν κάποιοι τα λεγόμενα των Πατέρων μας γίνονται πλέον χειροπιαστή καθημερινότητα μας.
ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ: « την Τουρκία θα την κομματιάσουν ευγενικά»
Γέροντας Ιωσήφ ο Βατοπαιδινός: «θα ερεθίσουν τους Τούρκους εναντίον της Ελλάδος»
Και αυτό το ζούμε ήδη.

Σαν υπότιτλος θα μπορούσε να μπει
« δυο μοιραία ραντεβού –μια γεωπολιτική κυοφορία και μια οργισμένη τουρκική αντίδραση εναντίον της Ελλάδος »
Ο σουλτάνος καθηλώθηκε στα πολεμικά μέτωπα της Συρίας –Ιράκ και ζήτησε ακρόαση από τον Πούτιν γιατί έφτασαν πληροφορίες στα αυτιά του ότι πριν το τουρκικό δημοψήφισμα του Απριλίου θα ανακοινώσουν οι πρώην δυτικοί φίλοι του την διακήρυξη νόμιμης υπόστασης κουρδικής οντότητας έστω και κουρδικού καντονίου στην αρχή.
Αυτό σαν γεγονός έστω και αν συσπειρώσει τους οπαδούς του θα έχει φυγόκεντρες διαλυτικές τάσεις στην ήδη δοκιμασμένη τουρκική κοινωνία και φυσικά στον ίδιο τον κ. Ερντογάν που ουδείς δυτικός επιθυμεί να τον δει ισχυρό μετά το δημοψήφισμα.
Ωπ – του λέει ο Ρώσος , καλή και η συμμαχία μας αλλά δεν μπορώ να σου δώσω πράσινο φως για περαιτέρω επιχειρήσεις στην Μεσοποταμία , αν δεν ρωτήσω και τον άλλο ισχυρό παίκτη της περιοχής που λέγεται Ισραήλ.
Έτσι ένα 24ώρο πριν συναντήσει ο κ. Πούτιν τον Ερντογάν , συναντάει τον κ. Νετανιάχου.
«Για δύο πολύ σημαντικά τετ α τετ ετοιμάζεται ο Βλάντιμιρ Πούτιν.
O Ρώσος πρόεδρος θα έχει συνάντηση με τον ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου στις 9 Μαρτίου και στις 10 Μαρτίου με τον Τούρκο ομόλογό του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Την είδηση επιβεβαίωσε σήμερα στο Sputnik ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.
«Οι συναντήσεις βρίσκονται στο στάδιο της προετοιμασίας», είπε ο Πεσκόφ απαντώντας σε σχετική ερώτηση.
Νωρίτερα σήμερα ο Νετανιάχου δήλωσε ότι σχεδιάζει να ταξιδέψει στη Μόσχα την Πέμπτη για συνομιλίες με τον Πούτιν σχετικά με τις προσπάθειες του Ιράν να αποκτήσει μια μόνιμη παρουσία στη Συρία.
Νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα η τουρκική πρεσβεία στη Ρωσία επιβεβαίωσε τα σχέδια του Ερντογάν να επισκεφθεί τη Ρωσία στις 9 και 10 Μαρτίου» hellasforce.com
Πριν γεννηθεί το κουρδικό κράτος η Τουρκία επιθυμεί να το ακυρώσει.
ΠΟΥ να ξέρει ο σουλτάνος ότι το ΣΧΕΔΙΟ του ΑΓΙΟΥ ΘΕΟΥ όπως μας το προείπαν οι Άγιοι Πατέρες μας δεν ακυρώνεται
Η Μέρκελ συνιστά ψυχραιμία στον Ερντογάν που ξεσπά ξανά στους Κούρδους!
«Ξεσπά” στους Κούρδους το καθεστώς
Οι τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας εξαπέλυσαν χθες το βράδυ μία από τις ευρύτερες «αντιτρομοκρατικές» επιχειρήσεις των τελευταίων ετών στη νοτιοανατολική Τουρκία όπου ζουν κυρίως Κούρδοι, με στόχο το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK), ανακοίνωσαν οι αρχές.
Περίπου 7.000 χωροφύλακες, 600 επίλεκτοι αστυνομικοί, καθώς και δεκάδες ελικόπτερα και τεθωρακισμένα έχουν κινητοποιηθεί γι’ αυτή την επίθεση στο Λίτσε, στην επαρχία του Ντιγιάρμπακιρ, δήλωσαν στο Γαλλικό Πρακτορείο πηγές στις δυνάμεις ασφαλείας.
Εξάλλου σε 18 χωριά επιβλήθηκε αυστηρή απαγόρευση της κυκλοφορίας μέχρι νεωτέρας, ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο κυβερνήτης της επαρχίας του Ντιγιάρμπακιρ.
Η επιχείρηση αυτή έχει στόχο να «εξουδετερώσει τα μέλη και τους συνεργούς του PKK, μεταξύ των οποίων στελέχη που είναι ύποπτα ότι έχουν δραστηριότητες στις δασικές και τις ορεινές ζώνες», σύμφωνα με την ανακοίνωση αυτή» militaire.gr/
Ο σουλτάνος φτάνει στην Μόσχα εκνευρισμένος από τους Δυτικούς που του στερούν την δυνατότητα να κάνει προεκλογικές εκδηλώσεις σε ευρωπαικές χώρες.
Γερμανία: «Κόβεται» και άλλη μια προεκλογική συγκέντρωση υπέρ του Ερντογάν. Θα μιλούσε ο Τσαβούτσογλου» iefimerida.gr/06/03/2017
Φυσικά όταν συναντήσει τον κ. Πούτιν ενώ την προηγούμενη έχει προηγηθεί η συνάντηση Πούτιν –Νετανιάχου και μάθει τα καθέκαστα δηλ. ότι «το μωρό» βλ. κουρδικό κράτος έχει τις ευλογίες όλων των Μεγάλων, τότε ο θυμός και η οργή δεν θα μπορούν να κρυφτούν από το προσωπείο του σουλτάνου.
Τα 24ωρα που βιώνουμε είναι καθοριστικά και θυμίζουν προπολεμικές μέρες όταν στα τραπέζια των ισχυρών επανακαθορίζονται σύνορα ερήμην των λαών , ότι και να σημαίνει αυτό.
Τα μνημόνια ήρθαν στην Ελλάδα στοχευμένα ένα χρόνο πριν ξεκινήσει η τραγωδία της Συρίας.
Η απογυμνωμένη από την μνημονιακή λαίλαπα Ελλάδα καλείται να αντιμετωπίσει πέρα από την μεγαλύτερη πληθυσμιακή –προσφυγική και μεθοδευμένη μετακίνηση των τελευταίων 100 χρόνων, έχει λοιπόν να αντιμετωπίσει ένα σφόδρα εκνευρισμένο νέο σουλτάνο που τον ωθούν εναντίον της.
Αντί να ακυρωθεί το κουρδικό δρομολογείται η «ακύρωση» του σουλτάνου και των πολιτικών του μέσα από εξελίξεις δυτικά της Τουρκίας βλ ΑΙΓΑΙΟ-Κύπρο, ανατολικά αυτής βλ. Συρία-Ιράκ-Μεσοποταμία σε πρώτη φάση , καθότι σε δεύτερη φάση ο εκνευρισμένος Σουλτάνος θα τα βάλει με τους Ρώσους γιατί θα καταλάβει ότι στο θέμα του Κουρδικού τον «πώλησαν».
«– Γέροντα, πώς τα βλέπετε τα πράγματα;
– Εσείς πώς τα βλέπετε;
– Εμείς τί να πούμε, Γέροντα; Εσείς να μας λέγατε.
– Η ησυχία που επικρατεί με ανησυχεί. Κάτι ετοιμάζεται. Δεν έχουμε καταλάβει καλά σε τί χρόνια ζούμε ούτε σκεφτόμαστε ότι θα πεθάνουμε. Δεν ξέρω τί θα γίνει, πολύ δύσκολη κατάσταση! Η τύχη του κόσμου κρέμεται από τα χέρια μερικών, αλλά ακόμη ο Θεός κρατά φρένο.»
Από το βιβλίο ΓΕΡΟΝΤΟΣ ΠΑΪΣΙΟΥ ΑΓΙΟΡΕΙΤΟΥ ΛΟΓΟΙ Β΄: «Πνευματική αφύπνιση», ΙΕΡΟΝ ΗΣΥΧΑΣΤΗΡΙΟΝ «ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Ο ΘΕΟΛΟΓΟΣ» ΣΟΥΡΩΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

«Μη φοβάσθε. Περάσαμε σαν έθνος τόσες μπόρες και δεν χαθήκαμε, και θα φοβηθούμε την θύελλα που πάει να ξεσπάσει;
Ούτε και τώρα θα χαθούμε. Ο Θεός μας αγαπά. Ο άνθρωπος έχει μέσα του κρυμμένη δύναμη για ώρα ανάγκης. Θα είναι λίγα τα δύσκολα χρόνια. Μια μπόρα θα είναι».
Αυτά τα λόγια του ΑΓΙΟΥ ΠΑΙΣΙΟΥ πρέπει να σφυρηλατήσουν το ΦΡΟΝΗΜΑ και την ΠΙΣΤΗ μας σε τούτους τους καιρούς διότι είναι πέρα ως πέρα αληθινά .
Με πίστη και ελπίδα
Δρ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΒΑΡΔΑΚΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.